Samenwerking HBC-Radiomatic en Reichhardt

Thomas Roels van HBC-Radiomatic (L) met Thomas Pohlmann van Reichhardt

De Duitse specialist op het gebied van radio-afstandsbediening HBC-Radiomatic is een ontwikkelingspartnerschap aangegaan met de Duitse fabrikant van technologie en autonome besturing Reichhardt Steuerungstechnik, om gecombineerde handmatige en autonome besturingssystemen voor zelfrijdende machines te ontwikkelen.

Reichhardt heeft een sterke aanwezigheid op de agrarische markt met producten zoals Smart Farmer en autonome stuurbedieningen voor tractoren en maaidorsers, terwijl HBC-Radiomatic aanzienlijke expertise heeft met handmatige afstandsbedieningen. De twee bedrijven begonnen vorig jaar met elkaar te praten en realiseerden zich al snel de mogelijke voordelen van samenwerking. Ze zullen zich in eerste instantie richten op machines voor de agrarische en gemeentelijke markt, maar in de toekomst zijn er potentiële voordelen voor kranen, verreikers en hoogwerkers.

Reichhardt-directeur Thomas Pohlmann: “HBC-Radiomatic heeft een eersteklas naam in de branche als een zeer innovatief bedrijf en als kwaliteitsaanbieder met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van op maat gemaakte, veilige radiobesturingssystemen, die precies overeenkomen met onze eigen bedrijfsfilosofie en ook aan de verwachtingen van onze klanten. We zijn dan ook zeer verheugd om met onmiddellijke ingang de markttrendbepalende, geïntegreerde oplossingen met HBC-Radiomatic als partner te kunnen aanbieden.”

Thomas Roels, salesmanager en directeur van HBC-Radiomatic, voegt toe: “De efficiënte combinatie van onze draadloze, operatorgestuurde besturingen met technologieën voor autonoom rijden van machines wordt ook steeds belangrijker in onze markten. Met Reichhardt hebben we nu een enorm ervaren , high performance partner aan onze zijde die net als wij staat voor hoogwaardige, innovatieve ontwikkelingen en met wie we veel nieuwe mogelijkheden kunnen aanboren.”

Overig nieuws