Genie bouwt RT-scharen in Italië

Genie is begonnen met de productie van de serie ’69’ compacte schaarhoogwerkers voor ruw terrein in zijn Europese fabriek in Umbertide, Italië.

De serie schaarhoogwerkers omvat drie basismodellen, de 26ft GS-2669 RT, 33ft GS-3369 RT en 40ft GS-4069 RT, die allemaal een totale breedte hebben van 1,75 meter of 69 inch als je dat liever hebt. Elk model is verkrijgbaar met diesel- of gelijkstroombatterij en is voorzien van pendelende assen en een binnen- en buitenclassificatie. De DC-modellen maken gebruik van AC-wielmotoraandrijving en niet-strepende banden voor ruw terrein.

De GS-2669 biedt een maximale werkhoogte van 9,7 meter met een platformcapaciteit van 680 kg. De GS-3369 biedt een werkhoogte van 11,75 meter met 454 kg, terwijl de GS-4069 14,12 meter levert met 363 kg.
De productie zal landen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en het Indiase subcontinent bestrijken, met als doel capaciteit toe te voegen en verzendtijden en -kosten te verminderen.

Senior directeur Francesco Aiello zei: “Genie zet zich in om kwaliteit te leveren gedurende de hele ervaring van onze klant – hoogwaardige apparatuur, hoogwaardige levering en hoogwaardige service en ondersteuning. Zowel de ruw-terrein als alle elektrische DC-modellen van deze schaarhoogwerkers leveren robuuste prestaties en verhoogde productiviteit, zelfs op de meest veeleisende werkplekken. Door de productie in de Umbertide-fabriek te lokaliseren, zullen klanten in onze regio verbeterde doorlooptijden zien als gevolg van snellere beschikbaarheid van verzendingen.”

Overig nieuws