Stirnimann verhuist naar Denemarken

Potain heeft het Zwitserse verkoop- en verhuurbedrijf Stirnimann aangesteld als distributeur voor Denemarken, de Faeröer en Groenland.

De benoeming gaat in per januari, maar Stirnimann heeft een Deens bedrijf Stirnimann A/S opgericht en is op zoek naar personeel voor zowel verkoop als verhuur. Het hoopt de acquisitie van een locatie voor het nieuwe bedrijf in de komende weken af ​​te ronden.

Stirnimann, gevestigd in Olten, Zwitserland, is sinds 1986 de Potain-distributeur in Zwitserland en voegde in 2015 Oostenrijk toe. Het zal de beste zwenk- en zelfoprichtende kranen van de fabrikant te koop en te huur aanbieden, terwijl het onderdelen, service, installatie en andere aftersalesdiensten levert.

Christophe Simoncelli, senior vice-president van Potain-kranen in Europa, zei: “We zijn verheugd om Stirnimann aan te kondigen als onze exclusieve Potain-dealer in Denemarken. De uitgebreide geschiedenis van onze relatie met Stirnimann kent vele successen en we hebben een uitstekende samenwerking ontwikkeld. We zijn ervan overtuigd dat dit een zeer goede kans is voor beide bedrijven. De combinatie van haar ervaring en geavanceerde Potain-producten positioneert ons goed om onze aanwezigheid op de Deense markt verder te ontwikkelen.”

Fritz Oschwald, bestuurslid van Stirnimann, voegde toe: “We zullen al onze energie en knowhow investeren om duurzame en samenwerkingsrelaties op te bouwen met onze gewaardeerde Deense klanten.”

Stirnimann, opgericht in 1915, is de distributeur van Potain en Grove kranen, evenals JLG zelfrijdende hoogwerkers en Multitel autohoogwerkers. Het beschikt ook over een verhuurvloot van ongeveer 400 zelfoprichtende en bovendraaiende torenkranen.

Overig nieuws