Opnieuw sterk kwartaal voor Ashtead

Ashtead, eigenaar van Sunbelt Rentals in de VS, het VK en Canada, heeft een sterk eerste kwartaal gemeld.

De totale omzet voor het kwartaal bedroeg $ 1,85 miljard, een stijging van 21 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst vóór belastingen steeg met 74 procent tot $ 416 miljoen.

De VS droegen $ 1,46 miljard bij aan de inkomsten, of 79 procent van het totaal, en 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst was 33 procent hoger op $ 423 miljoen.

Canada zag de inkomsten met 64 procent stijgen tot C$148,7 miljoen, terwijl het marginale verlies van vorig jaar dit jaar werd omgezet in een winst van C$34,6 miljoen.

In het VK stegen de totale inkomsten met 54 procent tot £ 190,2 miljoen, grotendeels te danken aan de verkoop van merchandise aan het ministerie van Volksgezondheid. De huuropbrengsten waren £ 99 miljoen, een verbetering van 24 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Het bedrijfsresultaat verviervoudigde bijna tot £ 31,5 miljoen.

De investeringsuitgaven voor de periode bedroegen $ 551 miljoen, vergeleken met $ 122 miljoen vorig jaar. Door tragere leveringen van nieuw materieel in het licht van de groeiende vraag, heeft het bedrijf de verkoop van gebruikte materieel uit de vloot verminderd, waardoor de gemiddelde leeftijd opliep tot 41 maanden, vergeleken met 38 maanden deze tijd vorig jaar. Het bedrijf voorspelt nu een uitgaven voor het hele jaar aan nieuwe apparatuur van $ 2,0 tot $ 2,3 miljard. De nettoschuld werd teruggebracht van 6,3 miljard vorig jaar tot 5,7 miljard dollar dit jaar.

Chief executive, Brendan Horgan zei: “De groep heeft een sterk kwartaal neergezet met een stijging van de huuropbrengsten van 22 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, maar nog belangrijker, een stijging van 12 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019/20, beide tegen constante wisselkoersen. Ik ben altijd onder de indruk van al onze toegewijde teamleden die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt en voor elk van onze belanghebbenden hebben geleverd, terwijl we ervoor zorgen dat onze leidende waarde van veiligheid voorop blijft staan ​​bij alles wat we doen.”

Overig nieuws