Trackunit en ZTR’s IIoT gaan fuseren

Telematica- en trackingbedrijf Trackunit heeft de divisie Industrial Internet of Things (IIoT) van het Amerikaanse ZTR overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag.

De stap volgt op de verwerving door Hg van een meerderheidsbelang in Trackunit in maart, om te helpen de uitbreidingsplannen van het Deense bedrijf te versnellen.

Het overgenomen bedrijf heeft ongeveer 130 ZTR-medewerkers in dienst op twee speciale locaties in Canada en één in Nederland. Het zal nu worden opgenomen in Trackunit, aangezien het fuseert tot één entiteit met 350 werknemers en 16 locaties over de hele wereld. Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Trackunit-topman Soeren Brogaard, die zal worden vergezeld door ZTR-topman Sam Hassan als hoofd strategie. De fusie zal naar verwachting de inkomsten van Trackunit verdubbelen en het totale aantal verbonden activa naar ergens in de buurt van een miljoen brengen.

Onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen zal de nieuwe entiteit eind november gevormd worden. Het zal zich dan richten op “het creëren van producten die het gebruik verbeteren, de vlootbeschikbaarheid helpen vergroten, de veiligheid verbeteren en apparatuurverlies verminderen, samen met het creëren van oplossingen die klanten helpen gegevens te verzamelen en deze te vertalen in bruikbare informatie”.

Brogaard zei: “We zien de industrie op een cruciaal kantelpunt als het gaat om de digitalisering van hun bedrijf en apparatuur – en klanten zijn op zoek naar een vertrouwde partner. Samen versterken we onze kernfocus op het mogelijk maken van het ecosysteem van de bouw. Door onze bedrijven te combineren, zullen we onze technologie naar een hoger niveau tillen en de waarde vergroten die klanten uit hun gegevens kunnen halen. We zijn gericht op het nakomen van onze bestaande klantverplichtingen en het creëren van een soepele integratie. Het draait allemaal om het samenbrengen van mensen, competenties en geweldige technologie om een ​​grotere impact te creëren.”

Hassan voegde toe: “Door de middelen en aanbiedingen van ZTR IIoT en Trackunit te combineren, zijn we beter uitgerust om nu en in de toekomst aan de behoeften van de klanten te voldoen. Door samen te werken met Trackunit kunnen we op wereldwijde schaal opereren om onze klanten een uitgebreider aanbod te bieden met grotere efficiëntie en diepgang. ZTR en Trackunit vertegenwoordigen samen een ongelooflijke volgende stap die ons in staat zal stellen een echte wereldwijde speler te worden om onze klanten beter van dienst te zijn. Ik sta te popelen om mijn mouwen op te stropen en actief deel te nemen in het executive team. Ik kijk er naar uit om deze gedeelde missie aan te gaan – een missie waarvan ik geen twijfel heb dat Soeren Brogaard de leiding zal nemen.”

Overig nieuws