Herc zou vlootuitgaven in 2022 kunnen verdubbelen

Herc Rentals zou zijn netto-uitgaven aan vloot volgend jaar kunnen verdubbelen tot maar liefst $ 1,1 miljard onder zijn nieuwe groei- en kapitaaltoewijzingsplan.

Tijdens de bijeenkomst van de investeerdersdag deze week zei Herc dat het zijn groeitempo van zowel de omzet als de EBITDA-winst zou versnellen en zijn vlootuitgavenplan zou upgraden, waarbij de uitgaven voor apparatuur dit jaar zouden stijgen van tussen US $ 500 en $ 550 miljoen tot een bereik van $ 820 miljoen tot $ 1,12 miljard in 2022.

Het is ook van plan om zijn gespecialiseerde verhuuractiviteiten uit te breiden, met als doel dat dergelijke apparatuur tegen 2024 30% van de originele apparatuurkosten (OEC) zal bedragen.

Herc heeft zichzelf een driejarig doel gesteld van 12% tot 15% samengestelde jaarlijkse groei van de organische huuropbrengsten vanaf het midden van de fiscale jaren 2021 tot 2024. Het heeft ook een organische EBITDA-groeidoelstelling vastgesteld van 17% tot 20% op hetzelfde basis.

Larry Silber, President en CEO van Herc Rentals: “We zijn blij met de vooruitgang die we de afgelopen vijf jaar hebben geboekt als een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf en schakelen nu in een hogere versnelling om onze groei te versnellen en terug te keren naar aandeelhouders.”

“We hebben een sterk momentum en zijn van plan om in nieuwe locaties te investeren en onze vloot uit te breiden om onze stedelijke dichtheid te vergroten, terwijl we de operationele hefboomwerking en schaal verbeteren. We zijn van plan het marktaandeel te vergroten door zowel organische groei als fusies en overnames.”

Silber zei dat de kapitaaluitgaven van het bedrijf in evenwicht zouden zijn tussen organische groei en groei door acquisities; “We zijn ook van plan om ons rendement voor aandeelhouders te verbeteren door de invoering van een driemaandelijks dividend. We zijn goed gepositioneerd om onze strategie uit te voeren en waarde te leveren aan al onze belanghebbenden”.

Overig nieuws