Nieuwe directeur voor Leguan

De Finse fabrikant van hoogwerkers, Leguan Lifts, heeft Esa Vuorela aangesteld als algemeen directeur, ter vervanging van Antti Otava, die met pensioen gaat.

Vuorela komt bij het bedrijf van Koja, een bedrijf in luchtventilatieapparatuur, waar hij bijna vijf jaar fabrieksdirecteur is geweest. Hij begon zijn carrière in 1992 als manager ontwikkelingstechniek bij ABB en vertrok in 1995 naar telecommunicatiebedrijf Nokia als ingenieur productieontwikkeling.

In de daaropvolgende 17 jaar bij Nokia werkte hij in verschillende managementfuncties die verantwoordelijk waren voor apparatuur, productie, logistiek, levering en productieontwikkeling voordat hij in 2012 zijn eigen bedrijf oprichtte. Twee jaar later nam hij een interim-managerrol op zich bij Fastems Vaasa voordat hij trad in 2012 in dienst bij Swat Consulting als senior consultant en vertrok in 2016 naar Koja.

Vuorela zal verantwoordelijk zijn voor het assortiment hoogwerkers van het bedrijf en zal proberen de productiecapaciteit te vergroten om aan de “steeds groeiende internationale vraag” te voldoen.

“Als fabrieksmanager heb ik geleerd hoe belangrijk het is voor een succesvolle fabrikant om de productie-efficiëntie en productievolumes tijdig te verhogen om de internationale groei te ondersteunen. Mijn plan is om moderne tools te introduceren om processen te stroomlijnen en het bedrijf door een uitdagende groeifase te leiden. Bovendien zetten de eigenaren van Leguan Lifts zich in om de investeringen veilig te stellen die nodig zijn voor continue groei, “zei Vuorela

Otava voegde toe: “Ik kan het bedrijf met een gerust hart overdragen aan mijn opvolger. De ervaring en knowhow van Esa zijn geschikt voor de huidige situatie van Leguan Lifts en onder zijn leiding is het bedrijf klaar voor toekomstige uitdagingen.”

Overig nieuws