Nieuwe stap CO₂ reductie hoogwerker branche

Het bedrijf Hoogwerkerwiel.nl gaat gerecyclede volrubberbanden aanbieden, bestaande uit gerecyclede grondstoffen.

“Middels het lean retoursysteem waarbij de oude banden bij levering van de nieuwe retour gaan, is het mogelijk om de oude banden in onze fabriek te verwerken. Hierbij kan er tot maar liefst 98% gebruik worden gemaakt van de oude band. Ons bedrijfsmotto is dan ook: oog om oog, band om band”, aldus Hoogwerkwiel.nl.

Met een eigen fabriek in Europa, kan de voorraad snel en efficiënt op peil worden gehouden. “Over de hele linie van de keten leggen we de nadruk op CO₂ reductie. Productie, transport en verpakkingsmethoden, alles is onder de loep genomen en geoptimaliseerd en waarborgt zo de duurzaamheid van product en proces.”

Op de site zijn de verschillende wielen overzichtelijk weergegeven. “Zodra iemand zich registreert als klant, kan deze bijna direct een bestelling plaatsen. Het login dashboard bewaart alle relevante informatie zodat bestellen in de toekomst nog makkelijker verloopt. De drijfveer is dat onze duurzame banden snel en overzichtelijk worden weergegeven en gevonden kunnen worden, zodat onze klanten zonder veel moeite de banden kunnen bestellen.” Binnen 24 uur kan er al geleverd worden vanuit het distributiecentrum. Bijzondere bijkomstigheid is het feit dat alle velgen in 4 verschillende kleuren leverbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om een eigen logo op de band in het productieproces mee te nemen.

Hoogwerkerwiel.nl hanteert naar eigen zeggen een moderne klantenservice; “Is er een vraag, dan zijn wij via een live app verbinding 7 dagen per week tot 23.00 bereikbaar voor vragen”.

Deze cradle to cradle methode voor het recyclen van volrubber wielen spreekt tot de verbeelding en betekent voor veel verhuurbedrijven een mooie (groene) stap in extra CO₂ reductie.

Overig nieuws