Nieuwe CFO voor Terex

Terex zal Julie Beck aanstellen als Chief Financial Officer, als opvolger van John ‘Duffy’ Sheehan, die na bijna vijf jaar bij het bedrijf met pensioen gaat.

Beck zal begin november bij Terex aan de slag gaan als Senior Vice President, Finance en aan het begin van het nieuwe jaar als Chief Financial Officer. Ze zal ook deel uitmaken van het Executive Leadership Team van het bedrijf. Sheehan blijft bij het bedrijf om te helpen bij de overgang tot hij op 1 april volledig met pensioen gaat.

Beck komt bij Terex van Nova Chemicals, waar ze sinds februari 2016 Chief Financial Officer is en in 2016 en meer recentelijk als speciaal adviseur van de Chief Executive. Ze begon haar carrière in 1986 bij Rockwell Automation als financieel directeur en stapte na 13 jaar over naar Temple-Inland, waar ze vice-president financiën was. In 2003 trad ze in dienst bij Norwood Promotional Products als Chief Financial Officer. Begin 2006 nam ze een soortgelijke functie op zich bij Journal Register Company en vertrok een paar jaar later naar Joy Mining.

Chief executive John Garrison zei: “Ik ben verheugd Julie bij Terex te mogen verwelkomen als een belangrijk lid van ons leiderschapsteam. Julie heeft drie decennia met succes leiding gegeven aan wereldwijde financiële organisaties. Ze heeft een productieachtergrond en is zeer bekend met de complexiteit van een wereldwijd, multinationaal beursgenoteerd bedrijf. Haar diepgaande en uitgebreide ervaring in het leiden van de financiële operaties van industriële en productiebedrijven – en het stimuleren van operationele veranderingen – zal een impact hebben terwijl we Terex blijven positioneren voor de toekomst. Ik heb er alle vertrouwen in dat Julie dat zal doen.”

Beck voegde toe: “Ik ben verheugd om me bij Terex aan te sluiten, met zijn unieke sterke punten, een sterk bedrijfsmodel en een trotse geschiedenis, en ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om de prioriteiten van het bedrijf uit te voeren, de groei te versnellen en de waarde voor aandeelhouders en alle anderen te vergroten.”

Overig nieuws