Skyjack upgradet SJ12 en SJ16

Skyjack heeft gisteren op de ARA-show in Las Vegas geüpgradede versies van zijn mastliften van 12 en 16 voet onthuld.

De nieuwe SJ12E- en SJ16E-modellen gebruiken dezelfde nieuwe technologie die in februari werd geïntroduceerd met de geheel nieuwe SJ20 van het bedrijf. Die veranderingen omvatten AC directe elektrische wielmotoraandrijving, 90 graden voorwielbesturing en onderhoudsvrije batterijen, de combinatie hiervan zorgt voor een 30 procent of meer verbetering van de werkcycli, voor een langere werktijd tussen oplaadbeurten en een lager stroomverbruik.

Het elektrische aandrijfsysteem vermindert ook het aantal hydraulische aansluitingen met bijna 70 procent, waardoor het risico op lekkage aanzienlijk wordt verminderd.

De nieuwe machines hebben een totale breedte van 770 mm, een lengte van 1,37 meter en een transporthoogte van 1,88 meter, terwijl ze respectievelijk 900 kg en 931 kg wegen. Het nieuwe, eenvoudigere mastontwerp met meertraps hydraulische cilinderlift betekent ook dat de bovenkant van de mast niet langer boven de vangrails uitsteekt, wat een probleem kan veroorzaken bij het werken door plafondtegels enz. Een standaard dubbel loadcell-overbelastingssysteem omvat zowel binnen- als outdoor-classificaties, de SJ12E wordt standaard geleverd met een outdoor-classificatie, terwijl de SJ16E en SJ20E een optionele windclassificatie voor één persoon hebben.

Skyjack-president Ken McDougall zei: “Terwijl regeringen over de hele wereld steeds meer een duurzamere agenda promoten, is het steeds meer de taak van verhuurbedrijven en aannemers om aan de emissievoorschriften te voldoen. Onze nieuwe modellen zijn voorbeelden van hoe we praktische bruikbaarheid hebben weten te combineren met duurzame efficiëntie door de algehele CO2-voetafdruk voor onze klanten te verkleinen”.

Productmanager Rafael Bazzarella voegde toe: “Samen met de toevoeging van onze optionele ‘Ecotray’ en biologisch afbreekbare olie, bieden deze nieuwe modellen een hoog rendement op de investering en verminderen ze de algehele milieu-impact. Beide units bevatten ook een meertraps hydraulische hefcilinder, die kettingen, kabelschijven en rollen overbodig maakt, waardoor er minder onderhoud nodig is.”

Overig nieuws