Nieuwe 33m Ruthmann XS

Ruthmann heeft een tweede XS (Xtra Short) model aan haar assortiment toegevoegd met de introductie van het 33 meter lange T 330 XS autohoogwerker.

De nieuwste introductie volgt op de lancering van de 30 meter lange T 300 XS eerder dit jaar. De T 330 XS heeft een telescopische hoofdmast met vijf secties plus een scharnierende jib voor een reikwijdte van 21,75 meter – 600 mm meer dan zijn voorganger – met een platformcapaciteit van 100 kg. Het maximale platformvermogen is ook verhoogd tot 350 kg.

Net als de T 300 XS is het nieuwe model leverbaar op een aantal Mercedes-, MAN- of Iveco-chassis met een totaalgewicht tussen 7,5 en 8,6 ton. Het maakt ook gebruik van hetzelfde ontwerp met een kortere transportboomlengte, wat resulteert in een kortere totale voertuiglengte van 8,43 meter – een besparing tot 400 mm in vergelijking met zijn voorganger – en een minimale wielbasis van 3,9 meter.

Het nieuwe model heeft ook hetzelfde opnieuw ontworpen frame van de bovenbouw, wat zorgt voor gewichtsbesparing en verhoogde stijfheid, terwijl de telescoopcilinders zijn gemaakt van hoogwaardig fijnkorrelig staal. Net als bij de T 300 XS is hij uitgerust met het variabele stempelsysteem van het bedrijf dat wordt gebruikt in de TB/TBR-serie, en kan hij ook worden geleverd met een reeks platforms, allemaal met een platformrotatie van 180 graden.

Overig nieuws