United Rentals verdubbelt winst

United Rentals Logo

United Rentals heeft zijn resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt, die een sterke verbetering van het jaar tot nu toe en kwartaalwinsten laten zien.

De totale omzet over de afgelopen negen maanden tot eind september bedroeg $ 6,94 miljard, een stijging van 11 procent vergeleken met deze tijd vorig jaar. Het meeste kwam van hogere huuropbrengsten die meer dan 85 procent van het totaal vertegenwoordigen. De winst vóór belastingen verbeterde met bijna 60 procent tot $ 1,2 miljard.

In het derde kwartaal verbeterde de omzet met 18,5 procent tot bijna $ 2,6 miljard, op $ 12 miljoen na kwamen alle inkomsten uit verhuur die meer dan 22 procent stegen, de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte apparatuur daalde beide. De winst vóór belastingen was bijna het dubbele van die van hetzelfde kwartaal vorig jaar op $ 409 miljoen.

De investeringsuitgaven voor de verhuurvloot tot dusver dit jaar bedroegen $ 2,31 miljard, vergeleken met $ 785 miljoen op dit moment in 2020. De totale schulden op lange en korte termijn stegen met $ 422 miljoen tot $ 10,1 miljard. Grotendeels vanwege het gebruik van contanten en leningen om de acquisitie van General Finance te financieren. Het bedrijf heeft de prognoses voor kapitaaluitgaven voor het hele jaar verhoogd en verwacht nu tussen de $ 2,75 en $ 2,95 miljard uit te geven.

Chief executive Matthew Flannery zei: “We waren erg blij met onze prestaties in het derde kwartaal, met huurresultaten die boven verwachting lagen, aangezien ons team onze klanten op een veilige en efficiënte manier van dienst was tijdens het drukste deel van ons jaar. Belangrijk is dat het momentum dat we hebben ervaren door het brede herstel van onze eindmarkten onze verhoging van de verwachtingen voor het hele jaar voor zowel de totale omzet als de gecorrigeerde EBITDA ondersteunt. Onze update omvat ook een verhoging van de huurcapex, een weerspiegeling van de toenemende vloot die we van plan zijn in het vierde kwartaal te kopen, omdat we de groei volgend jaar willen ondersteunen.”

“Hoewel al vroeg in ons planningsproces, wijzen vrijwel alle belangrijke indicatoren op een duurzaam herstel. Tegelijkertijd is de sector gedisciplineerd gebleven en onze strategische partnerschappen met belangrijke leveranciers zullen het bedrijf ten goede komen, aangezien we investeren in de vloot om onze klanten te ondersteunen. Gecombineerd zou dit ons in 2022 moeten positioneren om sterke groei, verbeterde marges en aantrekkelijke rendementen te realiseren.”

Overig nieuws