Acht RTE-snorkels voor Loxam

Loxam Denemarken heeft acht batterijaangedreven Snorkel Rough Terrain schaarhoogwerkers in ontvangst genomen, die eerder dit jaar zijn gelanceerd.

De bestelling, geleverd door Ahern Denemarken, bestaat uit vier 33ft S3370RTE’s en vier 39ft S3970RTE’s. De Snorkel S3370RTE biedt een werkhoogte van 12 meter en een platformcapaciteit van 454 kg, terwijl de grotere S3970RTE een werkhoogte van 13,8 meter en een platformcapaciteit van 350 kg biedt.

Beide modellen zijn voorzien van non-marking Rough Terrain-banden, vierwielaandrijving en een pendelende as. De nivelleerkrikken van de machine kunnen automatisch waterpas stellen op zijhellingen tot zes graden en langshellingen tot 10 graden. De stroom komt van twee 5,75 kWh lithium-ionbatterijpakketten met een ingebouwd batterijbeheersysteem, waarvan het bedrijf beweert dat het minstens acht uur werkt op een enkele lading.

De technisch directeur van Loxam Denemarken, Frank Larsen, zei: “De ontwikkeling van nulemissie en ruisonderdrukking maakt het essentieel om te kijken naar lithium-iontechnologie in high-reachapparatuur. Loxam Denemarken kijkt ernaar uit om deze machines naar de Deense verhuurmarkt te sturen.”

Henrik Skibsted, algemeen directeur van Ahern Denemarken, voegde toe: “We zijn verheugd dat Loxam Denemarken de beslissing heeft genomen om te investeren in Snorkel’s lithium-elektrische compacte schaarhoogwerkers voor ruw terrein, en we zijn ervan overtuigd dat ze zeer positief zullen worden ontvangen door de verhuurkantoren en hun klanten .”

Overig nieuws