Easy Toolhire lanceert koolstofcompensatie

Het online verhuurplatform ‘Easy’ heeft een CO2-compensatiefunctie gelanceerd waarmee verhuurklanten bij elke transactie hun impact op het milieu kunnen verminderen.

Het ‘gemakkelijke’ verhuurmerk, opgericht in 2020 en beheerd door Rentuu, een cloudgebaseerd platform, is ontworpen om het bestellen voor klanten te vereenvoudigen en de activiteiten voor verhuurbedrijven te stroomlijnen, van voorraadbeheer tot vragen over bestellingen en geautomatiseerde betalingen.

Het maakt deel uit van de easyGroup van merken en wordt ondersteund door investeringen van de groep en Sir Stelios Haji-Ioannou, oprichter van de easyJet-luchtvaartmaatschappij.

Eind oktober gelanceerd met de ‘easy’ in Schotland gevestigde franchisenemer Martin Plant Hire (easy Toolhire Scotland), ging de functie voor het compenseren van de CO2-uitstoot in november live op de Spaanse markt.

Rentuu en easyHire-medeoprichter Andrea Guzzoni geven aan dat de functie “op dezelfde manier werkt als CO2-compensatie bij het boeken van een commerciële vlucht.” Hij bevestigde dat het platform ook de CO2-calculator voor apparatuur van de European Rental Association had gebruikt om berekeningen te maken voor belangrijke clusters van apparatuur, waaronder voertuigen en toegangseenheden.

Hij zei dat CO2-compensatie een van een reeks nieuwe functionaliteiten was die werd gefinancierd door een investering van meer dan £ 1 miljoen in 2021. Deze omvatten ID-verificatie bij het afrekenen om fraude te voorkomen, een initiatief dat ook onder leiding stond van Martin Plant Hire / Easy Toolhire Scotland.

Een “intelligente” chatfunctie voor de klantenservice is een andere nieuwe functie, samen met een online handelsaccount voor verhuurklanten, die de afgelopen maanden met succes op de Italiaanse markt is uitgeprobeerd.

“We hebben de afgelopen tijd elke maand nieuwe functionaliteiten toegevoegd”, zegt Guzzoni. Ondertussen bevestigde hij dat Easy/Rentuu ook zijn geografische aanwezigheid uitbreidde, met twee nieuwe Italiaanse locaties die nu live zijn en eind november officieel van start gaan.

Mogelijke uitbreiding in het VK is ook gepland, naar andere regio’s dan Schotland, waar het in februari van start ging. Na de lancering in Spanje in juli via Maxber in Valladolid (Noord-Centraal-Spanje), is het onlangs ook een samenwerking aangegaan met het in Galicië gevestigde Spaanse bedrijf Soos Maquinaria, en zijn lanceringen gepland in maximaal vier andere Spaanse regio’s volgend jaar.

Het wordt binnenkort ook gelanceerd in Frankrijk met easyLocation. “We zien Frankrijk als een zeer interessante markt voor ons”, zegt Guzzoni. “De markt kent een aantal mooie middelgrote bedrijven die willen investeren in digitaal en in de toekomst van de verhuursector.”

Verdere lanceringen zijn gepland in Duitsland, Kroatië, Griekenland en de BeNeLux voor 2022.

Overig nieuws