Grove benoemt distributeur in Japan

G Machinery, gevestigd in Tokio, zal de verkoop en ondersteuning bieden voor alle Grove All Terrain-kranen in heel Japan.

Het bedrijf zegt te verwachten dat zijn vijf- en zesassige modellen van bijzonder belang zullen zijn vanwege hun sterke lasttabellen en wendbaarheid.

Kort na de aanstelling verkocht G Machinery haar eerste twee kranen – een 150 ton GMK5150L-1J en 250 ton GMK5250XK-1J – aan een ‘toonaangevend kraanverhuurbedrijf’. De GMK5150L-1J heeft een hoofdmast van 60 meter en kan 11,8 ton aan bij een straal van maximaal 18 meter. De GMK5250XL-1J heeft een hoofdmast van 78,5 meter, de langste in zijn klasse. Beide kranen zijn voorzien van Grove’s Megatrak-ophanging en Twin-Lock giekpensysteem. De ‘J’ staat voor de kranen die speciaal voor de Japanse markt zijn aangepast.

Marco Zucchet, verkoopdirecteur van Grove en Potain in Azië, zei: “Onze geschiedenis in Japan gaat vele decennia terug, maar met de benoeming van G Machinery als onze distributeur zien we de mogelijkheid om een ​​nieuw hoofdstuk in het land te beginnen. In de afgelopen vijf jaar hebben we ook een reeks snelle nieuwe productontwikkelingen uitgevoerd die hebben geleid tot enkele van de meest geavanceerde mobiele kranen in de branche. Nu onze aanwezigheid in Japan is bevestigd via G Machinery, bevinden we ons in een perfecte positie om eigenaren van mobiele kranen in het land te helpen een concurrentievoordeel te behalen en hun productiviteit en winstgevendheid voor hijswerkzaamheden te vergroten.”

Shohei Konno, president van G Machinery, voegde toe: “We zien veel potentieel voor Grove-kranen in Japan. Het is een van de bekendste merken mobiele kranen ter wereld en staat lokaal bekend om zijn hoogwaardige producten met bewezen betrouwbaarheid. We zijn verheugd de eerste twee All Terrain-kranen te hebben geleverd aan een van de bekendste kraanverhuurbedrijven van het land. Het feit dat onze eerste twee units werden verkocht aan een bedrijf van dit formaat toont de hoge waardering die de markt heeft voor het merk Grove en wijst op een opwindende toekomst.”

Overig nieuws