Speedy opent een low carbon innovatiecentrum

Russell Down (links) en Shaun McCarthy, openen het Speedy Innovation Center in Milton Keynes.

Het Britse verhuurbedrijf Speedy heeft een nieuw koolstofarm innovatie- en verhuurcentrum geopend voor de levering van emissievrije bouwmachines, geleverd door een vloot elektrische voertuigen of voertuigen die op biobrandstof rijden.

Het Innovation Centre, gelegen in Milton Keynes, Buckinghamshire, wordt beschreven als “een primeur in de industrie met een lage CO2-uitstoot die netto-nulapparatuur zal presenteren en een uitgebreid verhuuraanbod voor aannemers zal bieden.”

Het terrein van 9000 vierkante meter, met meer dan 50 medewerkers, is bedoeld om aannemers te ondersteunen bij de bouw van de eerste fase van het HS2-hogesnelheidsspoorproject van Londen naar Birmingham.

Het levert apparatuur met een lage uitstoot om de duurzaamheidsdoelstellingen van het project te helpen verwezenlijken, waaronder elektrische verlichtingstorens en machines voor het leggen van rupsbanden. Het zal ook elektrische, zonne- en waterstofaangedreven technologieën demonstreren, ontworpen om de milieu-impact van aannemers te verminderen.

Gespecialiseerde diensten voor hijsapparatuur, onderzoeksvereisten en elektrische toegang zullen ook beschikbaar zijn, met een trainingssuite die cursussen biedt, waaronder veilig werken op hoogte, via real-world en virtuele technologie.

Het centrum wordt aangedreven door 670 zonnepanelen en maakt gebruik van “baanbrekende, op maat gemaakte energiezuinige verlichtings- en klimaatbeheersingstechnologie.”

Het werd officieel geopend op 10 november door Shaun McCarthy OBE, voorzitter van de Supply Chain Sustainability School, met meer dan 120 grote aannemers en leveranciers op het evenement.

Tijdens de opening zei Russell Down, Chief Executive van Speedy: “Deze eerste-in-zijn-soort faciliteit toont de industrie de innovatie die de ontwikkeling van nieuwe duurzame technologieën bevordert, terwijl het fungeert als een blauwdruk voor hoe we de milieu-impact van onze verhuurcentra te minimaliseren.”

Overig nieuws