Omzetstijging voor GAM

GAM Alquiler, het grootste verhuurbedrijf van materieel in Spanje, heeft de omzet uit diensten in de eerste negen maanden van het jaar met 65% zien stijgen.

De langetermijnverhuuractiviteiten groeiden ook sterk met 31%. De totale inkomsten herstelden zich tot het niveau van vóór de pandemie en stegen met 30% voor de negen maanden tot €122,5 miljoen. Nettowinst van € 0,1 miljoen vergeleken met een verlies van € 2,5 miljoen in dezelfde periode in 2020.

Door de groei van haar diensten – inclusief verkoop van apparatuur, training en onderhoud van apparatuur – zijn deze activiteiten nu goed voor 38% van de totale business van GAM.

GAM zei dat de winstgevendheid in de loop van het jaar was verbeterd, waarbij het eerste kwartaal “sterk bepaald werd door de pandemie” en elk van de twee daaropvolgende kwartalen tot eind september een winst van € 1 miljoen genereerde.

Het bedrijf zei dat dit was “ondanks enkele problemen in verband met verwachte vertragingen bij de levering van apparatuurfabrikanten in de context van het huidige gebrek aan voorraden en internationale logistieke problemen.”

GAM zei over kasreserves van € 35,9 miljoen te beschikken, wat het mogelijk zou maken om te blijven zoeken naar groeimogelijkheden. In juli nam het Recamasa en meer recentelijk Ascendum’s material handling-activiteiten in Portugal over.

Overig nieuws