Almac wint Product Innovation Award

De nieuwe Billenium B1890 EVO Quick-Pro van Almac heeft de Product Innovation Award gewonnen.

Deze prijs werd uitgereikt tijdens de tweede dag van GISEXPO 2021, dé hoogwerkerbeurs in Italië. Almac werd verkozen als winnaar door de unieke kenmerken die naar voren komen bij de hoogwerker: veiligheid, bediening en gebruiksgemak.

Op 7, 8 en 9 oktober 2021 vond de GISEXPO weer plaats in Italië. Tijdens de tweede dag werd de Italplatform 2021 Awards Ceremony gehouden waarbij verschillende prijzen werden uitgereikt in o.a. de categorieën ‘Beste product’, ‘Verhuurbedrijf van het jaar’ en ‘Innovatie’.

In de categorie Innovatie is Almac in de prijzen gevallen met de Billenium B1890 Quick-Pro. De gestabiliseerde hoogwerker met rupsbanden heeft meerdere nieuwe technologische kenmerken, met in het bijzonder het unieke AWP-systeem (Adaptive Working Performance) waarbij het mogelijk is om realtime de daalhoek en positionering van elke stabilisator te lezen. Deze en andere kenmerken van de Billenium-lijn hebben de jury overtuigd om deze prestigieuze prijs toe te kennen.

De B1890 EVO Quick-Pro is een machine uit de nieuwe Billenium-serie van Almac. De machine is een combinatie van een zelfrijdende telescooprups hoogwerker en een spinhoogwerker. Dit type hoogwerker maakt een betere gebruikerservaring en superieure toepassingsaanpassing mogelijk.

Daarnaast zijn er verschillende technologieën die de hoogwerker uniek in zijn soort maken. Met onder andere het SPS (Self Propelled System), waarmee de hoogwerker op hoogte kan werken zonder de stabilisatoren te laten zakken. Daarnaast maakt het AWP-systeem het mogelijk om het gestabiliseerde gebied nauwkeuriger te bepalen als nooit te voren.

‘De nieuwe technologie stelt de B1890 EVO Quick-Pro in staat om te werken in zes verschillende combinaties van positionering.’ vertelt Oana Samolia, Export Sales Manager van Almac. ‘Deze unieke machine bestaat nog niet in de markt en onderscheidt Almac van de concurrentie. Tevens levert het de gebruiker veel werksnelheid op.’

Overig nieuws