Aanhoudend momentum Speedy

Het Britse verhuurbedrijf Speedy Hire heeft een aanhoudend momentum gerapporteerd in zijn halfjaarresultaten die vandaag zijn vrijgegeven, met een omzet uit voortgezette activiteiten met 28,2%.

De specialist in gereedschaps- en uitrustingsverhuur boekte een verbetering van 29,9% op jaarbasis in EBITDA voor de zes maanden eindigend op 30 september, tot £ 49,1 miljoen, terwijl de aangepaste bedrijfswinst £ 9,9 miljoen hoger was op £ 16,2 miljoen.

Speedy rapporteerde een totale omzet van £ 186,6 miljoen en zei dat de omzet gedurende de hele periode was gegroeid, met een gecorrigeerde winst voor belastingen uit voortgezette activiteiten voorafgaand aan zowel de boekjaren 2021 als 2020. Het bedrijf heeft ook zijn verwachtingen voor het volledige jaar verhoogd.

“Het positieve handelsmomentum in de afgelopen maanden en de aanzienlijke groeimogelijkheden die worden geboden door grote infrastructuurprojecten geven ons vertrouwen in het leveren van resultaten voor het hele jaar die de huidige marktverwachtingen overtreffen en duurzame groei op de middellange termijn.”

Russell Down, CEO van Speedy, zei: “We hebben opnieuw sterke resultaten geboekt dankzij de kracht van ons aanbod, efficiënte operationele levering en een ondersteunende marktomgeving.”

Overig nieuws