Bezorgdheid over fusie voor Konecranes/Cargotec

De Britse Competition & Market Authority (CMA) heeft haar bezorgdheid geuit over de geplande fusie van Konecranes en Cargotec.

Voorlopige bevindingen uit het onderzoek van de autoriteit hebben aangetoond dat de fusie “naar verwachting zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie op verschillende productmarkten” in het VK en Europa. De productmarkten omvatten portaalkranen voor rubberen banden, geautomatiseerde stapelkranen, shuttlecarriers, containerhandlers, zware vorkheftrucks, reachstackers en geautomatiseerde terminaltrekkers.

Zij heeft ook geconcludeerd dat de fusie “kan leiden tot hogere prijzen en/of verminderde kwaliteit, aanbod of service” aan Britse klanten en heeft zij kennisgeving gedaan van mogelijke oplossingen. Belanghebbende partijen hebben tot 10 december de tijd om de mogelijke oplossingen te bespreken en tot 17 december om de algemene bevindingen met de CMA te bespreken.

Zowel Konecranes als Cargotec zijn het niet eens met de bevindingen en hebben gezegd dat ze er vertrouwen in hebben dat de fusie in het eerste kwartaal van 2022 zal worden voltooid. Het zei ook dat het de melding van het rapport over mogelijke oplossingen zal overwegen en zal blijven samenwerken met de CMA en andere relevante concurrentie. autoriteiten, zoals de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ondertussen heeft de Chinese staatsadministratie voor marktregulering de fusie al goedgekeurd.

Overig nieuws