Universele norm voor rapporteren emissies

Een internationale coalitie van bouwexperts heeft de eerste universele norm ter wereld gepubliceerd voor het rapporteren van kooldioxide-emissies die worden gebruikt bij de bouw en de levenscyclus van constructies in de industrie.

De International Cost Management Standard (ICMS3) beschrijft een methodologie voor bouwprofessionals en ontwikkelaars om rekening te houden met de hoeveelheid belichaamde koolstof die hun projecten zullen creëren, of het nu gaat om de levering van nieuwe wegen, scholen, kantoren, woningen of spoorwegen.

De coalitie omvat 49 beroepsverenigingen op het gebied van kwantiteitsonderzoek, engineering en projectkosten uit meer dan 27 landen, waaronder Canada, het VK, Australië, China, Japan en de VS.

Gehoopt wordt dat ICMS3 de bouwsector zal helpen om net-zero te omarmen als een wereldwijde, onderling verbonden industrie, en volgt op de COP26-klimaatconferentie in Glasgow, VK, waar wereldleiders doelen stellen om klimaatrampen te voorkomen.

Er waren eerder tegenstrijdige manieren om koolstof te rapporteren, en volgens de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) Global Construction Monitor was 40% van de industrie niet van mening dat nauwkeurige koolstofmetingen begrepen werden.

ICMS3 heeft een eenvoudige methode geïntroduceerd die het mogelijk maakt om de gecreëerde emissies te rapporteren en, in de nabije toekomst, ontwikkelaars in staat zal stellen hun voorstellen te wijzigen om de impact op het klimaat te verminderen.

Naast rapportage over ’embodied carbon’, maakt ICMS3 het ook mogelijk om rekening te houden met de levenscyclus, kosten en koolstofeffecten van een gebouw of infrastructuur lang nadat de bouw is voltooid. Met een drang om oude gebouwen aan te passen en opnieuw te gebruiken, in plaats van ze te slopen, biedt de norm ontwikkelaars gegevens en informatie over de waarde van renovatie.

Alan Muse, hoofd bouwnormen bij RICS, zei: “Het gebruik van ICMS 3 zal alle belanghebbenden in de bouw ten goede komen die koolstof willen verminderen om een ​​combinatie van naleving, markt- en maatschappelijke redenen en ook innovatie stimuleren in termen van alternatieve ontwerpen en oplossingen. ”

Overig nieuws