Speedy verhoogt gebruik HVO

Het Britse verhuurbedrijf Speedy is overgestapt op het gebruik van met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) voor zijn bezorgvloot.

Het nieuws volgt op de plannen van het bedrijf eerder dit jaar HVO te gebruiken voor zijn hoogwerkervloot en is van plan het tegen het einde van het jaar te gebruiken voor zijn energiedivisie.

92 procent van de leveringen, zware goederen en tankwagens van het bedrijf op 21 locaties zal nu worden aangedreven door groene D+ HVO-brandstof, die tot 90 procent minder koolstof uitstoot in vergelijking met rode diesel. Green D+ verwijdert ook 11 procent van de stikstofoxide-emissies en is 20 procent lager in fijnstof in vergelijking met standaard HVO. Het bedrijf zegt door de verhuizing tot 5.000 ton Co2 te besparen in de komende 12 maanden.

Mike DeRome, hoofd brandstof van Speedy, zei: “We stellen ambitieuze doelen om onze impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd miljoenen te investeren in koolstofarme apparatuur voor aannemers, terwijl we vooropliepen in het koolstofarm maken van bouwverhuur. Ons brandstofverbruik vormt het grootste deel van de ecologische voetafdruk van het bedrijf, waardoor het voor ons een prioriteit is om actie te ondernemen. Door de uitstoot van onze bezorgvloot te verminderen, kunnen klanten grote winsten boeken bij het koolstofarm maken van hun toeleveringsketen, waardoor de totale CO2-voetafdruk van hun projecten wordt verkleind. De overstap naar HVO-brandstof in onze commerciële vloot helpt het bedrijf ook om de CO2-uitstoot onmiddellijk te verminderen zonder verspilling van dieselaangedreven activa voortijdig ten gunste van nieuwe voertuigen, vooral terwijl elektrische en waterstoftechnologieën blijven evolueren en volwassen worden.”

Overig nieuws