Nieuwe overname voor Kiloutou

Kiloutou heeft het Spaanse verhuurbedrijf Almaq overgenomen. De overname voegt vier nieuwe locaties toe in Zaragoza, Jaca, Teruel en Alcañiz, in en rond de stad Zaragoza.

Almaq werd formeel opgericht in 1983 maar gaat terug tot 1972 en heeft een vloot van ongeveer 800 eenheden, met een sterke focus op grondverzetmachines. Het exploiteert ook verreikers en hoogwerkers en biedt werk aan 23 medewerkers. De Almaq-locaties zullen worden samengevoegd met de bestaande Spaanse onderneming van Kiloutou, die opereert vanuit 21 vestigingen met 220 medewerkers.

Kiloutou chief executive Olivier Colleau, zei: “Na Diaz-Miquelez in juli bevestigt de overname van Almaq Kiloutou’s inzet voor de Spaanse huurmarkt en is volledig in lijn met Kiloutou’s ontwikkelingsstrategie in het land, die gericht is op het versterken van onze geografische aanwezigheid in hoge potentiële gebieden. Het illustreert nogmaals ons vermogen om regionale belanghebbenden van hoge kwaliteit te bundelen met een sterke lokale aanwezigheid rond ons ontwikkelingsproject.”

De eigenaren van Almaq zeiden: “We zijn verheugd en trots om de overname van ons grondverzetverhuurbedrijf door Kiloutou aan te kondigen. We delen wederzijdse expertise en gemeenschappelijke ambitie om de diensten die we aan onze klanten bieden voortdurend te verbeteren. De overdracht stelt onze teams in staat om bij te dragen aan de groei van de Kiloutou-groep met onze sterke kennis van de markt van Zaragoza. Ik ben verheugd te zien dat onze teams hun succes voortzetten terwijl ze profiteren van nieuwe investeringen, diensten en middelen.”

Kiloutou exploiteert een verhuurvloot van 250.000 artikelen – bestaande uit utiliteits- en grondverzetmaterieel, hoogwerker en gereedschap – vanuit meer dan 505 locaties in Frankrijk, Polen, Italië, Spanje en Duitsland.

Overig nieuws