Nieuwe CEO voor Maxim Crane

Het Amerikaanse verhuurbedrijf voor kranen en hoogwerkers Maxim Crane Works heeft Paul McDonnell aangesteld als nieuwe CEO.

De verhuizing volgt op het vertrek van chief executive Bryan Carlisle en chief operating officer Frank Bardonaro eind september. McDonnell komt bij het bedrijf na meer dan 22 jaar bij United Rentals, waar hij sinds begin 2019 Chief Commercial Officer was, tot hij in september zijn functie neerlegde.

Hij begon zijn verhuurcarrière in 1995 als algemeen directeur bij D&E Steel Plate Rental in Californië. Toen het bedrijf in 1999 werd overgenomen door United Rentals, werd hij aangesteld als districtmanager. In 2005 werd hij gepromoveerd tot regionaal vice-president van speciale operaties voor Californië, met een focus op veiligheidsuitrusting voor loopgraven. In 2008 nam hij meer verantwoordelijkheid op zich als senior vice-president van gespecialiseerde operaties, waarbij hij in 2016 verkoop aan zijn taak toevoegde en acht jaar later werd hij gepromoveerd tot executive vice-president.

Maximum-voorzitter Michael Kneeland – en voormalig CEO van United Rentals – zei: “Namens de hele raad van bestuur heb ik er alle vertrouwen in dat Paul met zijn meer dan twee decennia ervaring in specialistische verhuur de juiste executive is om het marktleiderschap van Maxim te versterken. Na samen te hebben gewerkt bij United Rentals, maken Paul’s ondernemersmentaliteit, klantgerichtheid en track record van het leveren van winstgevende groei hem de ideale persoon om het volgende hoofdstuk van Maxim te leiden.”

McDonnell voegde toe: “Ik ben vereerd om de rol van CEO op mij te nemen en dit geweldige bedrijf en getalenteerde Maxim-team te leiden. Door gebruik te maken van mijn ervaring in het opbouwen van het gespecialiseerde verhuursegment bij United Rentals, kijk ik ernaar uit om over de brede voetafdruk van het bedrijf te werken om superieure service aan onze klanten te leveren, ons bedrijf verder te laten groeien en betekenisvolle waarde te leveren aan al onze belanghebbenden.”

Bryan Carlisle, die in het bestuur blijft, zei: “Met de benoeming van Paul zijn de gewaardeerde klanten en getalenteerde medewerkers van Maxim in ervaren handen om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De toekomst van Maxim blijft rooskleurig en het is een aanwinst voor de hele organisatie en voor wat ze hebben opgebouwd om een ​​executive van het kaliber van Paul bij het bedrijf te krijgen. Ik kijk ernaar uit om Paul en het management samen met de rest van de Raad van Bestuur te ondersteunen bij het uitvoeren van de langetermijnvisie voor het bedrijf.”

Overig nieuws