Elektrisch ombouwpakket voor JLG 660SJ

JLG heeft een retrofitkit ontwikkeld om dieselaangedreven 66ft 660SJ telescopische gieken om te bouwen naar batterijstroom.

Met de nieuwe ‘Conversion Kit’ kunnen klanten die een dieselaangedreven JLG 660SJ bezitten, de motor vervangen door een loodzuur- of lithium-ionbatterijpak en elektromotoren om de hydraulische pompen aan te drijven. Het pakket is opgezet als een manier om de levensduur van bestaande hoogwerkers te verlengen, aangezien de vraag naar emissievrije modellen toeneemt.

Het bedrijf zei: “Het omzetten van dieselaangedreven machines naar elektrische batterijvoeding draagt ​​bij aan een hogere restwaarde en lagere totale eigendomskosten. Gebruiks- en huurtarieven kunnen worden verbeterd, aangezien de omgebouwde apparatuur kan worden gebruikt voor een grotere verscheidenheid aan projecten, met name projecten die lage emissies en geluidsniveaus vereisen, zoals woonwijken in stedelijke gebieden. Het verlengt ook de levensduur van apparatuur door het te laten voldoen aan strengere voorschriften, die naar verwachting zullen voldoen aan de EU-deadline voor 2030 voor 50 procent verminderde uitstoot.

JLG’s European director of engineering Barrie Lindsay voegde toe: “Hoewel er veel te winnen valt bij het conversieproces, zijn er ook aanzienlijke verliezen. De CO2-uitstoot van een verhuurvloot zal drastisch worden verminderd – met een geschatte reductie van 200 kg over vijf jaar, per machine. Door een lager brandstofverbruik kunnen de bedrijfskosten tot 80 procent worden verlaagd. De onderhoudskosten zijn ook aanzienlijk lager, omdat er minder verbruiksonderdelen zijn die regelmatig moeten worden vervangen door elektrische batterijen in vergelijking met dieselmotoren.”

Overig nieuws