Gerken verwerft Allgaier

Frank Bolz van Allgaier (L) met Markus Liffers van Gerken ondertekenen de deal

Het Duitse verhuurbedrijf voor hoogwerkers en verreikers Gerken neemt de hoogwerkerdivisie van de Allgaier-groep over.

De deal is een op activa gebaseerde transactie, waarbij Gerken de volledige verhuurvloot van Allgaier, al het gerelateerde personeel, het klantenbestand en het Neu Ulm-depot van de divisie overneemt. De deal wordt begin januari afgerond. Er zijn geen details over de transactie vrijgegeven.

Allgaier richtte in 2007 zijn hoogwerkerdivisie op en heeft sindsdien de vloot gestaag uitgebreid. Tegenwoordig omvat het schaar- en hoogwerkers tot 28 meter, autohoogwerkers tot 33 meter, en draagbare hoogwerkers voor één persoon, evenals een aantal verreikers en vorkheftrucks. Tevens is zij lid van de Vereniging Partnerlift.

Het in Düsseldorf gevestigde Gerken breidt momenteel zijn dekking in Zuid-Duitsland uit en opende onlangs een nieuwe locatie in Marktheidenfeld bij Würzburg, terwijl de locatie Allgaier Neu-Ulm gunstig gelegen is wat betreft transport tussen de grote steden Stuttgart en München.

Gerken-directeur Markus Liffers: “Het is belangrijk voor ons om de continuïteit in de zakelijke relaties naar de klanten en medewerkers te garanderen om op de gebruikelijke competente manier voor alle vragen beschikbaar te zijn. Bovenal kunnen regionale klanten nu uitkijken naar meer gebiedsdekking en een uitgebreid wagenpark.”

Overig nieuws