Cooper Equipment Rentals koopt twee bedrijven

Het Canadese verhuurbedrijf Cooper Equipment Rentals heeft twee verhuurbedrijven overgenomen, EZE Rent-It Centre in British Columbia en Stayner Rental in Ontario.

EZE is opgericht in 1986 en heeft drie locaties in Chilliwack, Aldergrove en Abbotsford in het Fraser Valley-gebied. Russ Walsh, mede-eigenaar van EZE, zal assisteren bij de eigendomsoverdracht.

Stayner werd in 1989 opgericht door Paul en Edina Van Staveren en heeft één vestiging in Stayner, Ontario. Het bedient klanten in Clearview Township, Wasaga Beach, Collingwood, Simcoe County, Dufferin County en Gray County.

Doug Dougherty, CEO van Cooper, zei dat de overnames “ons dichter bij ons doel brengen om een ​​nationaal netwerk van vestigingen op te zetten”.

Hij voegde toe; “Zowel EZE Rent-It Center als Stayner Rental hebben een solide reputatie opgebouwd in de markten die ze bedienen, die de waarden weerspiegelen die Cooper hooghoudt, inclusief de allerbeste betrouwbare service.”

Cooper Equipment, dat sinds 2013 eigendom is van de Canadese private equity-onderneming SeaFort Capital, heeft de afgelopen acht jaar meer dan negen overnames gedaan, waaronder SMS Rents in 2015 en meest recentelijk Herc Atlantic. Het heeft meer dan 50 vestigingen in Canada en bedient aannemers in Alberta, British Columbia, Ontario, Quebec en Atlantic Canada. De vloot van Cooper omvat compacte bouwmachines, antennes, geulbeveiliging en pompen.

EZE’s Russ Walsh zei; “Cooper Equipment Rentals deelt dezelfde kernwaarden als EZE en de Walsh-familie. We zijn zo blij dat Cooper ons bedrijf voortzet waar EZE al 35 jaar actief is. De toekomst is rooskleurig voor ons team en de gemeenschappen waarin we actief zijn.”

Paul Van Staveren van Stayner zei; “Dit is een geweldige kans voor onze familie, ons personeel en onze klanten. We hebben het gevoel dat de Cooper-familie zal groeien en ons bedrijf zal overdragen en naar een hoger niveau zal tillen, waardoor er meer kansen voor iedereen ontstaan.”

Overig nieuws