Drie nieuwe Liebherrs voor Wagenborg

Het Nederlandse internationale kraan- en zwaartransportconcern Wagenborg Nedlift heeft drie nieuwe Liebherr-kranen in ontvangst genomen.

De nieuwe kranen zullen worden gestationeerd op de locaties van Wagenborg in Groningen en Hengelo in Nederland, terwijl de eerste, een 150 ton zware LTM 1150-5.3 All Terrain, is afgeleverd op de locatie in Hörstel, iets minder dan 50 kilometer ten noorden van Münster, in Duitsland. De nieuwe kraan is voorzien van een 66 meter lange hoofdmast met zeven secties plus een 10,8 tot 19 meter lange uitklapbare verlenging die tot 40 graden kan worden verschoven. Er kan ook een wisselplaat van zeven meter worden toegevoegd om een ​​maximale tiphoogte van bijna 95 meter en een maximale straal van 72 meter te krijgen.

Het tweede nieuwe model was een drieassige MK73-3.1 mobiele zelfoprichtende torenkraan die zich voegt bij een in augustus geleverde unit. De derde kraan die arriveerde, was een andere mobiele zelfopzetter, de vierassige MK88-4.1 die allemaal een elektrische bovenbouw hebben die op een stopcontact kan worden aangesloten.

De drie nieuwe kranen maken deel uit van een meerjarig investeringsprogramma voor de langere termijn.

Overig nieuws