Staplerwelt Süd wordt ATG

Andreas Konstantin kondigt de naamswijziging aan

Het Duitse verkoop- en servicebedrijf voor vorkheftrucks en hoogwerkers en verreikers Staplerwelt Süd heeft haar naam veranderd in ATG.

Dit om beter te laten zien dat het nu een hoogwerker, verkoop- en servicebedrijf voor verreikers en vorkheftrucks is, in plaats van alleen een leverancier van vorkheftrucks.

Het bedrijf, gevestigd in Bietigheim-Bissingen, in de buurt van Stuttgart, wordt sinds mei geleid door Andreas Konstantin, 46, toen hij het overnam van Nico Zimmer. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf dat in het jaar 2000 als Stapler-Rent 2000 werd opgericht, van naam verandert. De overstap naar Staplerwelt Süd vond plaats in 2016 toen het verhuurbedrijf werd overgenomen door Zeppelin en werd opgenomen in het netwerk. De rest van het bedrijf bleef opereren onder de nieuwe naam en verkocht en ondersteunde nieuwe en gebruikte machines, waaronder Merlo-verreikers, Genie-hoogwerkers en Ausa Rough Terrain-vorkheftrucks.

Andreas Konstantin kwam in 2010 bij het bedrijf en werd in het voorjaar van 2018 gepromoveerd tot directeur/gemachtigde. Over de laatste verandering zei hij: “ATG Lift/Staplerwelt Süd heeft de afgelopen jaren een complete transformatie ondergaan. Van de originele vorkheftruck tot hoogwerkerverhuurbedrijf hebben we ons ontwikkeld tot dé handels- en dienstverlener op het gebied van verreikers, hoogwerkers en ruwterreinheftrucks in Zuid-Duitsland.”

“In plaats van in de naam te focussen op heftrucks, komt deze ontwikkeling naar een dienstverlener voor alle aspecten van toegangstechniek nu ook terug in de bedrijfsnaam. De A staat voor Arbeitsbühnen/werkplatforms, de T voor Teleskoplader/verreikers en de G voor Geländestapler Ruw Terrein-vorkheftrucks. Wat klanten, leveranciers of zakenpartners betreft, verandert er niets behalve de naam.”

Overig nieuws