Certex opent kantoor in Taiwan

Certex UK, onderdeel van de Lifting Solutions-divisie van Axel Johnson, heeft zijn nieuwe kantoor in Taiwan geopend.

De nieuwe operatie is geopend met drie medewerkers, die rapporteren aan het technische serviceteam van Certex UK, gevestigd in Great Yarmouth, VK. Het zal een volledig assortiment losse hijsapparatuur en op maat gemaakte hijsproducten voor de windenergiemarkt aanbieden, inclusief op maat gemaakte hijstoebehoren voor windturbinebladen en andere apparatuur. De diensten omvatten wettelijke inspecties, valstopsystemen, pre-assemblage werkpakketten voor windmolenparken, op maat gemaakt ontwerp en fabricage van hijsapparatuur.

Scott Wilcox, managing director bij Certex UK, zei: “Taiwan bevindt zich in de vroege fasen van offshore hernieuwbare energie, maar heeft de komende jaren al een aantal nieuwe windparken gepland. We zullen ons in eerste instantie richten op het leveren van arbeidskrachten voor inspectiediensten voor de onshore en offshore fasen van de bouw van nieuwe boerderijen. Het bevindt zich in een vroeg stadium van de duurzame energiereis van de lokale markt, maar we willen vanaf het begin dicht bij het punt van gebruik zijn en apparatuur en diensten leveren waarvoor ons merk in andere delen van de wereld bekend is geworden. Taiwan wordt door toonaangevende windenergiebedrijven ook gezien als een toekomstige hub voor activiteiten in andere Aziatische landen. We verwachten dat lokale havens en ondersteunende infrastructuur op korte termijn zullen transformeren.”

“Certex Renewables zal profiteren van onze aanwezigheid en zichtbaarheid op het terrein. Verschillende andere bedrijven doen iets soortgelijks, maar ons systeem is van een zeer hoge standaard en heeft een aantal handige extra functies. We hebben een ontwerpteam gevestigd in Denemarken, dat vanuit een nieuw technologiecentrum werkt om gespecialiseerde ondersteuning te bieden. In combinatie met onze catalogus met andere diensten gaan we de markt op met een full-servicepakket.”

Overig nieuws