Nieuwe directeur voor Liebherr USA

Tim Gerhardt (links) neemt het stokje over van Torben Reher (rechts)

Liebherr heeft Tim Gerhardt benoemd tot algemeen directeur van zijn activiteiten in de VS.

Hij deelt de uitvoerende verantwoordelijkheden met de gezamenlijke directeur Kai Friedrich, divisiedirecteur voor bouwmachines.
Vijf jaar geleden werd Liebherr USA opgericht als een gemengde verkooporganisatie om de capaciteiten van de organisatie te benutten door een eenvoudigere structuur te creëren die negen productsegmenten van het bedrijf omvat.

Gerhardt zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van en toezicht houden op de strategische ontwikkeling, communicatie en implementatie van groeistrategieën voor alle bedrijfs-, financiële en administratieve functies die zijn geïntegreerd in de shared services bij Liebherr USA. Hij vervangt Torben Reher, die de rol sinds de oprichting in 2016 bekleedt en nu wil terugkeren naar Duitsland.

Gerhardt komt naar Liebherr USA vanuit de revisieoperatie van het bedrijf in Ettlingen, Duitsland, waar hij heeft gewerkt sinds hij in 2016 bij Liebherr kwam. Hij begon zijn carrière in 1998 bij Bosch, waar hij inhouse consultant was. In 2001 stapte hij over naar BMW als senior manager in de controleafdeling. Zeven jaar later vertrok hij naar MAN Truck & Bus als vice-president, waarna hij overstapte naar de activiteiten in het Midden-Oosten in Dubai, waar hij Chief Financial Officer was.

Gerhardt zei: “Werken als algemeen directeur voor Liebherr in de Verenigde Staten geeft mij de unieke kans om het bedrijf naar het volgende niveau te ontwikkelen na een succesvolle lancering in 2016. Het stelt me ​​in staat om in een interessante omgeving te werken binnen een van de belangrijkste markten van Liebherr.”

Overig nieuws