Manitou stelt CO2 doelen vast

Manitou Group heeft zijn twee belangrijkste koolstofarme doelen voor 2030 aangekondigd, als onderdeel van zijn koolstofarme strategie en inzet voor het Science Based Targets (SBT)-initiatief.

De in Frankrijk gevestigde fabrikant van hoogwerkers, die in 2021 zijn nieuwe MVO-roadmap publiceerde, heeft beloofd de CO2-uitstoot van zijn wereldwijde activiteiten met 46% en de CO2-uitstoot van zijn bouwmachines met 34% te verminderen (voor elk uur gebruik) door 2030.

Michel Denis, President en CEO van Manitou, zei: “Het is een uiterst belangrijke en transformatieve fase voor de Groep. Klimaatkwesties zijn een echte zorg, maar ook een kans om ons concurrentievoordeel te versterken door over te schakelen naar een economie met een lage CO2-intensiteit.”

De streefcijfers van Manitou zijn ontwikkeld in lijn met het SBT-initiatief – een programma dat wordt ondersteund door de Verenigde Naties, het Carbon Disclosure Project (CDP), het World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Nature (WWF).

Centraal in het milieuplan voor 2030 zijn de twee SBT-doelstellingen van het bedrijf berekend met behulp van emissiegegevens van 2019 als referentiejaar. Terwijl de eerste doelstelling voor CO2-emissies betrekking heeft op scope 1 en 2 van het SBT-initiatief, gericht op een reductie van 46% van zowel de directe als indirecte CO2-emissies op al zijn wereldwijde locaties, heeft Manitou’s tweede doelstelling betrekking op de scope 3-emissies die worden gegenereerd door de waardeketen.

Denis zei: “We doen er alles aan om de ecologische transitie naar een duurzamer economisch model te sturen. We hebben ambitieuze maar realistische doelen gesteld die we kunnen bereiken door samen met onze klanten, leveranciers en medewerkers te innoveren. 89% van onze indirecte emissies (scope 3) komt voort uit het gebruik van producten. Het is dus een gezamenlijke aanpak voor de hele waardeketen.”

Om de milieudoelstellingen te bereiken, zei Manitou dat het een wereldwijde levenscyclusbenadering van zijn activiteiten zal “versterken”, waaronder het gebruik van gerecyclede materialen in componenten en onderdelen, en het gebruik van koolstofarme transportoplossingen voor vracht.

Naast het verminderen van het energieverbruik van zijn vestigingen en de introductie van een inkoopprogramma voor groene energie, zal Manitou ook doorgaan met het verbeteren van de efficiëntie van zijn apparatuur en werken aan de ontwikkeling van nieuwe waterstoftechnologieën en elektrische apparatuur.

Overig nieuws