Nieuwe Falcon 380XL Vario

De Deense fabrikant Falcon Lifts heeft een nieuwe telescopische spinhoogwerker van 38 meter gelanceerd, de 380XL Vario, die ook een standaard op een platform gemonteerde paneeldrager bevat.

De machine heeft een zesdelige giek, met daarboven een jib die tot 180 graden kan scharnieren. Maximale reikwijdte is 16,5 meter met 120 kg in het platform op werkhoogten tussen 4,2 en 29 meter. De maximale capaciteit van 450 kg is beschikbaar bij een reikwijdte tot 13 meter. Het platform is twee meter breed en 800 mm diep, met een platformrotatie van 180 graden.

De stempelspreiding is variable met een totale breedte tot de buitenrand van de pads, tussen 4,8 en zeven meter. De geselecteerde spreiding wordt automatisch gedetecteerd en ingevoerd in het Falcon-besturingssysteem, dat vervolgens de optimale werkomvang voor de geselecteerde stempelbasis vaststelt. De stempels kunnen de machine ook waterpas zetten op een helling met een hoogteverschil van maximaal 1,2 meter.

De ingebouwde uitschuifbare paneeldrager is ontworpen om plaatmateriaal met een gewicht tot 100 kg aan de buitenkant van het platform te dragen en zou geschikt zijn voor het optillen van glaspanelen, zonnepanelen, multiplex en andere materialen.

Het nieuwe model heeft uitschuifbare rupsbanden, waardoor de totale breedte van 1,43 tot 1,72 meter is toegenomen, terwijl de totale hoogte tegelijkertijd toeneemt van 1,95 meter tot 2,23 meter. De rupsen kunnen onafhankelijk worden uitgeschoven, zodat de machine op rupsen kan stijgen op zijhellingen tot 12 graden. De 380XL heeft een totale transportlengte van 8,41 meter en weegt 8250 kg.

Het vermogen komt van een Stage V Kubota-diesel die een lager brandstofverbruik en lagere emissies biedt, samen met een batterijpakket. Non-marking banden zijn standaard.

Bekijk hieronder een video presentatie:

Overig nieuws