Recordomzet voor Herc

Het in de VS gevestigde Herc Rentals heeft een recordomzet gerapporteerd voor het volledige jaar 2021.

De totale inkomsten stegen met 16,4 procent tot $ 2,07 miljard, grotendeels gedreven door huurinkomsten die met bijna 24 procent stegen, dankzij een stijging van de huurtarieven met 2,1 procent en de 11 overnames die Herc in de loop van het jaar deed, waardoor in totaal 33 nieuwe locaties werden toegevoegd. Er werden nog eens vijf nieuwe greenfield-sites geopend om de organische groei te stimuleren. De winst voor belastingen voor het jaar verdrievoudigde tot $ 290 miljoen.

In het vierde kwartaal stegen de totale inkomsten met 11 procent tot $ 578 miljoen, opnieuw gedreven door verhuuractiviteiten met een verbeterde bezettingsgraad waardoor de tarieven met 3,5 procent stegen, terwijl de winst vóór belastingen verdubbelde tot $ 91,4 miljoen. De bruto investeringsuitgaven voor huuruitrusting voor het jaar bedroegen $ 593,8 miljoen vergeleken met $ 344,1 miljoen in 2020. De verkoop van gebruikte uitrusting van de vloot bedroeg $ 106,9 miljoen vergeleken met $ 192,5 miljoen in 2020. Hierdoor bleef de gemiddelde leeftijd van de vloot op 49 maanden in vergelijking met 46 maanden een jaar eerder. Het bedrijf is van plan zijn uitgaven dit jaar te verdubbelen tot ergens in de buurt van $ 1 tot $ 1,4 miljard bruto, exclusief de verkoop van gebruikte apparatuur.

Chief executive Larry Silber zei: “We zetten onze ‘verschuiving naar een hogere versnelling’ voort met een uitstekend vierde kwartaal. De huuropbrengsten stegen met 26,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en het gebruik van dollars was een record van 44,6 procent. De uitstekende uitvoering door ons operatie- en veldondersteuningsteam was versterkt door een sterke vraag in onze markten en een positieve bedrijfsomgeving. Het gezonde momentum in volume- en tarieftrends dat we in 2021 hebben gesloten, zal naar verwachting bijdragen aan een sterke groei in 2022.”

Overig nieuws