14 Terex kranen voor XL Kranlogistik

De Oostenrijkse XL Kranlogistik heeft 14 Terex torenkranen besteld en een samenwerkingsovereenkomst getekend met de fabrikant.

De order omvat zes verschillende modellen, waaronder de flattop-modellen CTT91, CTT132, CTT202, CTT332 en CTT472 met capaciteiten van 5,5 tot 22 ton, plus de 20 tons beweegbare jib CTL282. Die zullen allemaal worden gebouwd volgens de specifieke specificaties van XL Kranlogistik. De meeste zullen worden ingezet in de verhuurvloot van het bedrijf, terwijl sommige eenheden al zijn verkocht. De kranen worden in de komende zes maanden geleverd.

XL-directeur Peter Zauner zei: “Onze relatie met het team van Terex Towers wordt steeds sterker en we zijn verheugd om onze samenwerking voor Oostenrijk te formaliseren. De kranen die we eerder hebben gekocht zijn zeer succesvolle machines en hebben bewezen betrouwbaar, robuust en extreem veelzijdig te zijn. Bovendien zorgen de service- en ondersteuningsteams van Terex, samen met hun uitstekende Application Engineering-ondersteuning, ervoor dat we volledig tevreden zijn en daarom leek het alleen maar verstandig om onze langdurige relatie met het merk Terex verder uit te breiden.”

Terex Torenkranen sales director Lee Maynard voegt toe: “Terwijl we doorgaan met onze groeistrategie en nieuwe partners over de hele wereld toevoegen, is XL Kranlogistik een welkome aanvulling op de Terex-familie. Dit is een bedrijf dat prat gaat op het leveren van kwaliteitsproducten aan hun klanten, samen met zijn toewijding aan veiligheid en zijn persoonlijke klantenservice. Dit zijn allemaal eigenschappen waar we trots op zijn te worden geassocieerd.”

XL Kranlogistik is gevestigd in Münchendorf ten zuiden van Wenen, met een vestiging in Ottensheim bij Linz. Het heeft een verhuurvloot voor torenkranen en verkoopt zowel nieuwe als gebruikte kranen, terwijl het ook renovatie-, reparatie- en andere diensten aanbiedt.

Overig nieuws