Renta neemt verhuurbedrijf over in Noorwegen

Het Finse verhuurbedrijf Renta Group Oy heeft het Noorse verhuurbedrijf Utleiesenteret overgenomen.

De overname van Utleiesenteret door Renta zal haar marktpositie in Oost-Noorwegen versterken. Utleiesenteret is een middelgroot verhuurbedrijf voor machines en uitrusting in Oost-Noorwegen, met 80 werknemers in Drammen, Oslo, Kongsberg en Gardermoen. Het heeft een jaaromzet van ongeveer NOK 300 miljoen (€ 30,4 miljoen).

“Dankzij deze laatste toevoeging zal Renta meer dan 350 werknemers hebben in 19 depots in Noorwegen, en de omzet voor deze regio zal naar verwachting de NOK 900 miljoen (€ 91,35 miljoen) overschrijden”, aldus het bedrijf.

“Het aanbod van Utleiesenteret is complementair aan Renta, aangezien het een toonaangevende speler in de regio is met een sterk en succesvol trackrecord. Met klanten die een breder aanbod krijgen, zal het bedrijf zijn ambitie en bredere zakelijke doelstellingen kunnen realiseren. De overname verzekert de toegang tot de beste technologische en digitale oplossingen en Utleiesenteret zal hetzelfde hoge serviceniveau blijven bieden met een sterke lokale basis.”

Kari Aulasmaa, CEO van Renta Group, zei: “Utleiesenteret heeft in de loop van de tijd een solide groei en een goede winstgevendheid laten zien. Het heeft een zeer sterke marktpositie in Oost-Noorwegen met een formidabele reputatie, een duidelijk groen profiel, bijgewerkte machines en biedt een hoogwaardige service die door zijn klanten zeer wordt gewaardeerd.”

Renta Group is aanwezig in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Polen. Eind vorig jaar kondigde het bedrijf een verandering in zijn private equity-eigendom aan om zijn groei en geografische expansie te ondersteunen.

Per Christian Voss, voorzitter van de raad van bestuur van Utleiesenteret, zei: “We zien faciliteiten toenemen in omvang, toenemende specialisatie met een groeiende vraag naar geavanceerde digitale en technologische oplossingen.

“In termen van toekomstige groei zal het deel uitmaken van een internationale speler ons helpen om dit te bereiken. Ook de eigenaren van Utleiesenteret, die voor Renta blijven werken, gaan herinvesteren. Ik ben ervan overtuigd dat deze overname zal zorgen voor een verdere succesvolle ontwikkeling en we kijken ernaar uit om onze reis op internationale schaal voort te zetten.”

Overig nieuws