Sterk herstel winst Haulotte

Logo Haulotte

Haulotte heeft zijn financiële jaarresultaten gepubliceerd na de publicatie van zijn verkoopresultaten vorige maand. De resultaten laten een sterk herstel zien in termen van winstgevendheid.

De omzet verbeterde met 13 procent tot € 495,8 miljoen, wat heeft geleid tot een winst vóór belastingen voor de 12 maanden tot eind december van € 16,1 miljoen, vergeleken met een verlies van € 15,6 miljoen in 2020. Deze cijfers verbergen het feit dat ongunstige wisselkoersen vorig jaar een wisselkoersverlies van € 14,67 miljoen veroorzaakten, terwijl het bedrijf dit jaar een positief wisselkoerseffect van € 9 miljoen heeft.

De nettoschuld steeg met € 7,9 miljoen tot € 140,9 miljoen, gedreven door een hoger investeringsniveau, met name door de bouw van een fabriek in China en een stijging van 16 procent in research & development tot € 11,77 miljoen.

Een bedrijfsverklaring zei: “De toenemende moeilijkheden bij het inkopen van componenten en de aanzienlijke prijsstijgingen die in de tweede helft van het jaar werden waargenomen, wogen zwaar op de resultaten van de groep, ondanks het uitstekende verkoopmomentum en de goede beheersing van de vaste kosten die gedurende het jaar werden waargenomen. Uiteindelijk speelde de gunstigere wisselkoersomgeving voor de groep een belangrijke rol in vergelijking met 2020, vooral voor Amerikaanse dollars.”

Overig nieuws