Optimaliseer transport en logistiek voor jouw verhuurbedrijf

Gesponsord artikel

Speel gemakkelijk in op onverwachte veranderingen met MCS Rental Software. Voorkom eventuele problemen die kunnen leiden tot onnodige vertraging of verwarring. Met de tools en apps van MCS Rental Software til je je transport en logistiek naar een hoger niveau en bespaar je een hoop tijd, geld en brandstof.

Resource Planner

De resource planner is een tool van MCS Rental Software en geeft een volledig beeld van de beschikbaarheid van middelen. Medewerkers, contractanten, ploegleden of voertuigen kunnen worden aangeduid als de interne middelen. De individuele kenmerken of kwalificaties kun je instellen. Een aangewezen taak komt op deze manier bij de juiste persoon terecht.

Met de resource planner van MCS zie je onmiddellijk wie of wat de middelen zijn waar veel vraag naar is. De Resource planner geeft onder andere aan wanneer er tekorten aan middelen zijn en geeft aan wanneer er een gebrek aan middelen is dat moeten worden opgelost.


Transport App

De Transport App van MCS maakt het mogelijk de meest efficiënte route planning te maken. Hierdoor bespaar je niet alleen brandstof, maar je bespaart ook een hoop tijd. Chauffeurs zijn zichtbaar op een kaart die gebruik maakt van geavanceerde telematicagegevens zodat werkzaamheden ad hoc kunnen worden toegewezen en nieuwe schema’s met gemak kunnen worden gemaakt door de route te updaten op de mobiele app van de chauffeur.

De Transport App geeft chauffeurs de mogelijkheid onverwachte ophalingen en afleveringen onderweg al te regelen en hierdoor een uitstekende klantenservice te leveren.

Met de Transport App is het ook mogelijk elektronisch informatie te verzamelen. Chauffeurs en mobiele technici kunnen bijvoorbeeld elektronisch bewijs van levering registeren en handtekeningen. Het is zelfs mogelijk foto’s als bewijs te registreren in de app wanneer er bijvoorbeeld schade is aan apparatuur of schade op de locatie.  

Werkbon App

Met behulp van de Werkbon app kunnen technici instructies voor de apparatuur inzien op hun mobiele app. Ze kunnen gebruik maken van digitale checklists om de werkplaats processen te volgen. Door te werken met deze app wordt de tijd tussen de werkopdracht en de factuurverzending verkort omdat alles digitaal gebeurt op de mobiele telefoon. Op deze manier kan de huurdesk facturen veel sneller verzenden zonder alles met papier te moeten opvolgen. Kosten, onderdelen en werkzaamheden kunnen worden toegewezen aan de werkopdracht. Instructies kunnen worden gestuurd naar het depot om bijvoorbeeld reserveonderdelen te bestellen. Technici kunnen snel en makkelijk reageren op veranderingen wat de klantenservice ten goede komt.

In het kort de Resource planner, Transport App en Werkbon App van MCS Rental Software zorgen voor een hogere productiviteit en efficiëntie. De apps en tools van MCS zijn erop ingericht om de transport en logistiek van jouw verhuurbedrijf zo soepel mogelijk te laten functioneren.

Dit artikel is een gesponsord artikel van MCS.

Overig nieuws