JBHXR gaat EWP-simulator distribueren

De Canadese leverancier van trainingssimulatoren voor hoogwerkers Serious Labs heeft samengewerkt met het Australische JBHXR om de ‘MEWP VR Simulator’ van Serious Lab te distribueren en virtual reality-training en -testen op de Australische markt te brengen.

JBHXR, opgericht als de digitale trainingstak van JB Hunter in 2020, is gevestigd in de buitenwijk Maryville van Newcastle in New South Wales en richt zich op het ontwerp, de ontwikkeling en levering van extended reality (XR) leeroplossingen. Als onderdeel van de samenwerking heeft het exclusieve rechten om te distribueren en te trainen met de VR-simulators van Serious Labs in Australië.

JBHXR’ chief operating officer Ian Tennant zei: “We zijn verheugd om samen te werken met een marktleider als Serious Labs om dit soort toonaangevende training en apparatuur te bieden. De VR-simulator voor hoogwerkers is een geheel nieuwe manier om EWP-beoordelingen, leren en verificatie van competentie uit te voeren, met mogelijkheden die nog nooit eerder beschikbaar waren. Het is veilig, kosteneffectief en biedt objectieve scores en beoordelingen voor iedereen.”

Met een hoge mate van voorspelbaarheid stellen veiligheidsorganisaties in Noord-Amerika en Europa, zoals IPAF, gebruikers in staat om hun operationele referenties te verdienen met VR. Jim Colvin, chief executive van Serious Labs, voegde toe: “We zijn verheugd om met JBHXR samen te werken om deze toonaangevende training te bieden en hoogwerkersimulators in heel Australië te distribueren. Het team van JBHXR brengt sterke trainingsvaardigheden, technische kennis en strategische visie met zich mee, en dat is de perfecte combinatie om deze waardevolle producten op de Australische markt te introduceren.”

JBHXR en JB Hunter werken samen aan de ontwikkeling en implementatie van digitale trainingsoplossingen, waaronder online en virtual reality, met als doel om Australische bedrijven zeer meeslepende veiligheidstrainingen in de echte wereld te bieden.

Overig nieuws