Kiloutou gaat naar Denemarken

Het Franse internationale verhuurbedrijf Kiloutou neemt het grootste verhuurbedrijf van Denemarken, GSV, over van private equity-onderneming Catacap, dat een belang van 89 procent bezit, waarbij de senior managers de rest in handen hebben.

Er zijn geen details over de transactie bekendgemaakt, maar het is Kiloutou’s grootste acquisitie tot nu toe, met een geschatte waarde van de deal op ongeveer € 300 miljoen, die zal worden gefinancierd uit kasreserves en andere financieringslijnen, met een nieuwe openbare fondsenwerving gepland die zal de medewerkers van Kiloutou en GSV de mogelijkheid geven om in het bedrijf te investeren. De eerste indicaties zijn dat Kiloutou’s huidige aandeelhouders HLD en Dentressangle, die momenteel ongeveer 68 procent van het eigen vermogen van de groep bezitten, niet noodzakelijkerwijs zullen investeren, waardoor hun participatie mogelijk enigszins zal verwateren.

GSV (Grunnet, Svendsen en Vaskær), opgericht in 1964, is opgebouwd via een reeks overnames en werd in 2015 samen met Pitzner overgenomen door het private equity-fonds Catacap, waarbij managers Henrik Christensen en Dan Vorsholt een belang namen. De twee operaties werden samengevoegd en vervolgens in 2018 opgenomen in het GSV-netwerk.

Tegenwoordig opereert het GSV-bedrijf vanuit 20 locaties met 22.000 uitrustingsstukken, waaronder hoogwerkers – gieken, scharen, spinhoogwerkers, vrachtwagensteunen, aanhangerliften en lage platforms, evenals verreikers – zowel vast frame als 360 graden en mastklimmers. Andere producten zijn onder meer grondverzet- en verdichtingsapparatuur, maar ook modulaire gebouwen en terreincabines, met 485 medewerkers en een omzet van rond de € 130 miljoen.

Kiloutou zegt dat het managementteam van GSV de transactie volledig ondersteunt en het bedrijf zal blijven leiden, waarbij CEO Dan Vorsholt ook een uitvoerende functie in het uitvoerend comité van Kiloutou zal vervullen. Het plan is om te kijken naar verdere greenfield-uitbreiding en tegelijkertijd de verhuurvloot van GSV te verbreden. Het merk GSV blijft bestaan, gezien hoe goed het in Denemarken is ingeburgerd.

Kiloutou-topman Olivier Colleau zei: ”GSV en Kiloutou delen veel van dezelfde waarden, georganiseerd rond de ontwikkeling van hun mensen, een hoge klanttevredenheid en een uitrustingsaanbod dat compatibel is met de ecologische transitie. Ik kijk er erg naar uit om nauw samen te werken met het getalenteerde en ervaren managementteam en de medewerkers van GSV en ik heet hen van harte welkom bij de Kiloutou Group.”

Dan Vorsholt voegde toe: “Ik ben verheugd en trots om de overname van ons bedrijf door Kiloutou aan te kondigen. We delen wederzijdse expertise en een gemeenschappelijke ambitie om de dienstverlening aan onze klanten continu te verbeteren. We zijn begonnen aan een reis om de bouw in Denemarken te helpen duurzamer te worden, en met de financiële kracht van Kiloutou zal GSV zijn investeringen in ecologisch duurzame apparatuur versnellen. Ik ben blij dat ik GSV binnen een grotere groep kan blijven bedienen.”

Overig nieuws