Overwatch geintroduceerd in Europa

Het Australische bedrijf EQSS heeft zijn OverWatch-beveiliging tegen beknelling in Europa geïntroduceerd.

Het bedrijf zegt dat er ongeveer 6.000 schaarhoogwerkers zijn in Australië en Nieuw-Zeeland. Dit geldt ook voor Coates Hire, die heeft gezegd dat het apparaat, nadat het op meer dan 600 eenheden is geïnstalleerd, van plan is het op alle 4.000 schaarliften in zijn vloot te installeren. Het systeem kan eenvoudig in ongeveer 20 minuten worden geïnstalleerd op machines van fabrikanten die het systeem al hebben goedgekeurd.

Het OverWatch-systeem is gebaseerd op een Lidar*-sensor, die een infraroodlichtstraal gebruikt om de bewegingen van de machinist te volgen. Het systeem analyseert de positie en beweging van de machinist in relatie tot de beweging van de schaarhoogwerker. Het kan dan bepalen wanneer een machinist abrupt is bewogen of zich in een gevaarlijke positie bevindt – beide zullen de machine onmiddellijk stoppen, meestal zonder dat de machinist als mechanisch element wordt gebruikt om de beknellingsbeveiliging te activeren.

*Lidar is een acroniem van Light Detection and Ranging of Laser Imaging, Detection en Ranging, ook wel 3D-laserscanning genoemd. Het richt zich op een object of een oppervlak met een laser- of infraroodstraal en meet de tijd die het gereflecteerde licht nodig heeft om terug te keren naar de ontvanger.

De Europese lancering van het OverWatch-systeem begon een paar weken geleden met proeven en demonstraties in het VK, te beginnen met hoofdaannemer Sir Robert McAlpine. met vijf aannemers die dit jaar zullen beginnen met proeven via twee grote verhuurbedrijven, de ene is Speedy, terwijl de andere momenteel om de een of andere reden zijn geplande betrokkenheid geheim houdt.

Craig Hook, hoofd van McAlpine Lifting Solutions, zei: “Sir Robert McAlpine wil graag technologie gebruiken om veilig operationeel gebruik van hoogwerkers te ondersteunen. Het OverWatch-systeem, als onderdeel van een veilig werksysteem, belooft veiligheid zonder afbreuk te doen aan het gebruik van de machine voor de geplande werken. Historisch gezien was de bescherming van de inzittenden van schaarliften problematisch, dus we testen het nieuwe systeem om het bredere voordeel te beoordelen.”

Ross Bowden, directeur van EQSS zei: “Een effectief secundair bewakingssysteem kan het verschil betekenen tussen een incident en een tragedie. Het is bemoedigend dat Sir Robert McAlpine het voortouw neemt om het OverWatch-systeem te evalueren. Het is geweldig om een ​​bedrijf te zien dat proactief is en niet wacht op een tragisch incident.”

Peter Davis, executive general manager asset services bij Coates in Australië, voegde toe: Ik was vanaf het begin onder de indruk van OverWatch. Secundaire bescherming vermindert het risico en ik ben vastbesloten om het te installeren op de 4.000 scharen die we hebben. De OverWatch voldoet aan onze behoeften en we waarderen het feit dat hij kan worden gemonteerd op elk van de merken die we in onze vloot hebben.”

Overig nieuws