Nieuwe franchisenemers voor Mycrane

(vlnr) Luke King, Andrei Geikalo, Mike Bryant en Peter Edwards

Virtueel kraanverhuurbedrijf Mycrane heeft twee nieuwe franchisenemers aangesteld, één voor het VK/Ierland en één in Qatar.

De Britse franchise is gegaan naar Mike Bryant, die in 2015 in verschillende banen bij ALE heeft gewerkt, na 10 jaar in de detailhandel. ALE werd vervolgens in 2020 overgenomen door Mammoet, sindsdien heeft hij gewerkt voor wereldwijde expediteurs Deugro en DB Schenker in projectmanagement- en bedrijfsontwikkelingsfuncties. Zijn Mycrane franchisepartners zijn Peter Edwards van Park Lane publishing en Luke King van Prospect Communications Service – het PR-bedrijf van Mycrane.

In Qatar heeft Ant Dynamics de franchise op zich genomen. Het bedrijf, opgericht in 2020, is de Cranimax-agent voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika en biedt ook technische diensten voor zwaar hijswerk en transport. Algemeen directeur Kamal Kassab begon bij Procter & Gamble, voordat hij in 2003 bij Consolidated Contractors International in dienst trad als ingenieur voor zwaar hijswerk en tuigage. In 2010 verhuisde hij naar Technip, waar hij als projectingenieur in het hele Midden-Oosten werkte. Meer recentelijk heeft hij bij HBK Contracting Company gewerkt als ingenieur voor zware projecten in Rusland en Qatar.

De nieuwe franchisenemers zullen verantwoordelijk zijn voor het promoten van het online platform en het registreren van lokale kraanbedrijven om de diensten te leveren die worden verkocht aan klanten die het Mycrane-platform gebruiken om de kraan voor hun projecten te vinden en te leveren.

Mycrane-oprichter Andrei Geikalo zei: “Het betreden van de Europese markt is een opwindend moment voor Mycrane, dat binnenkort operationeel zal zijn in drie andere belangrijke landen. Met zijn snelgroeiende sector voor hernieuwbare energie, zal het VK een enorme behoefte zien aan kranen van alle formaten tot de klasse van 750 ton – niet alleen voor installatie, maar ook voor bewegingen van componenten, offloads en opslag.”

“Evenzo zijn we verheugd onze nieuwe partner voor Qatar te verwelkomen, dat een van de snelst groeiende wereldwijde bouwmarkten blijft vanwege het enorme aantal infrastructuur-, huisvestings-, spoor- en vele andere projecten die momenteel aan de gang zijn.”

Kassab voegde toe: “Als bedrijf dat zich inzet voor het verhogen van de normen voor hijsactiviteiten in het Midden-Oosten, is Ant Dynamics verheugd om Mycrane in Qatar te exploiteren. We zijn ervan overtuigd dat gebruikers van het online platform de voordelen zullen waarderen van het selecteren van de juiste kraan voor de juiste klus tegen een redelijk tarief.”

Overig nieuws