Verkoopcijfers Haulotte verbeterd

Logo Haulotte

Haulotte heeft de verkoopcijfers voor het eerste kwartaal gepubliceerd, met een verbetering van 28 procent ten opzichte van de resultaten van vorig jaar.

De totale omzet kwam uit op € 135,8 miljoen, net boven de cijfers van het eerste kwartaal van 2020, maar nog steeds ver onder het record van € 163,2 miljoen dat in het eerste kwartaal van 2019 werd behaald. De stijgingen waren over de hele linie zichtbaar, waarbij de verkoop van nieuwe apparatuur met 26 procent toenam ten opzichte van het jaar, terwijl de huur met 31 procent toenam en de dienst na verkoop met 19 procent.

De Europese verkopen stegen met 21 procent na een sterke daling vorig jaar rond deze tijd. In Azië-Pacific steeg de omzet met 43 procent dankzij de activiteiten in Australië. De Noord-Amerikaanse omzet verbeterde met 19 procent, dankzij een sterk herstel in de steigerbouwactiviteiten van Biljax, die met 47 procent groeide. In Zuid-Amerika steeg de omzet met 45 procent, waarbij de meeste groei uit Brazilië kwam.

De bedrijfsverklaring zei: “In lijn met 2021 vertoonde de wereldwijde markt voor hoogwerkers in het eerste kwartaal van het jaar in alle geografische gebieden een aanhoudende groei, ondanks aanhoudende leveringsproblemen voor bepaalde componenten en de eerste effecten van de oorlog in Oekraïne.”

“Ondanks een zeer gecompliceerde omgeving die verband houdt met het aanhoudende tekort aan bepaalde componenten, de Oekraïense crisis en de heropleving van de Covid-19-epidemie in China, vertoont de commerciële dynamiek die de afgelopen maanden is waargenomen geen tekenen van vertraging op dit moment, waardoor de backlog nog steeds hoger is in vergelijking met de laatste publicatie en om een ​​omzetgroei van meer dan 20 procent te bevestigen.”

“De effecten van het Oekraïense conflict op de kosten van componenten, energie en transport, en de te nemen reacties, worden momenteel beoordeeld. Gezien de onzekerheden die verband houden met de impact en de duur van het conflict, is de groep in dit stadium niet in staat om haar huidige doelstellingen voor de operationele marge voor 2022 te bevestigen.”

Overig nieuws