Manitou neemt Lifttek over

De Franse fabrikant van hoogwerkers en verreikers Manitou heeft een meerderheidsbelang verworven in zijn Finse dealer Lifttek.

Lifttek, opgericht in 1995, is gevestigd in de buurt van Helsinki en distribueert een reeks toegangs- en handlingapparatuur en biedt aftersalesservice aan de bouw- en landbouwmarkten in heel Finland, met drie locaties, twee in de voorstad Vantaa van Helsinki en een andere in Tampere.

Liftek werkt sinds 2003 samen met Manitou en werd in 2012 aangesteld als officiële dealer. De drie eigenaren blijven aan boord om de continuïteit te waarborgen en hun minderheidsbelang in het bedrijf te beschermen. Hetzelfde geldt voor het management en de operationele teams. Het bedrijf blijft het bestaande productgamma aanbieden, waaronder Geda takels, Teupen spinhoogwerkers en Instant Upright lichtmetalen steigers.

Directeur Mika Närhi zei: “We zijn trots om lid te worden van de Manitou-groep. Deze transactie versterkt de synergieën met onze belangrijkste leverancier door hen de expertise en toewijding van onze teams te bieden en door voort te bouwen op hun kracht en stabiliteit. Deze kans stelt ons in staat om door te gaan om onze service te laten groeien en ontwikkelen.”

Manitou chief executive Michel Denis voegde toe: “We zijn erg verheugd om Lifttek en al hun teams te verwelkomen in de Manitou-familie. Lifttek heeft een schat aan expertise, historische knowhow en uitgebreide kennis van zijn markt, met name in diensten. Deze overname van een meerderheid Stake is een langetermijnstrategie die onze positie in de regio versterkt en ons dichter bij onze klanten brengt.”

Overig nieuws