Record eerste kwartaal voor United

United Rentals Logo

Het Amerikaanse verhuurbedrijf United Rentals heeft een record eerste kwartaal gerapporteerd in termen van omzet en winstgevendheid.

De totale omzet kwam uit op $ 2,52 miljard, een stijging van bijna 23 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het grootste deel hiervan was te danken aan een stijging van meer dan 30 procent van de huurinkomsten, terwijl de verkoop van gebruikte apparatuur uit de vloot terugliep en andere inkomsten slechts bescheiden waren groei. De winst vóór belasting steeg met meer dan 75 procent tot $ 483 miljoen.

De investeringsuitgaven voor nieuwe uitrusting voor de verhuurvloot bedroegen $ 460 miljoen, maar de uitgaven zullen de rest van het jaar toenemen, waarbij de investeringsuitgaven voor het hele jaar nu worden voorspeld in de buurt van $ 2,9 tot $ 3,1 miljard. De omzetprognoses voor het hele jaar zijn verhoogd tot ongeveer $ 11,1 miljard.

Chief executive Matthew Flannery zei: “We zijn erg blij met onze sterke start van 2022, die een aantal records in het eerste kwartaal opleverde, waaronder totale inkomsten, huurinkomsten, aangepaste EBITDA en EPS. Het momentum dat we het jaar innamen, versnelde snel en onze markten blijven stijgen. De belangrijkste wind in de rug is de brede huurvraag die we zien in onze bouw- en industriële sectoren nu we ons drukke seizoen naderen.”

“We hebben onze jaarverwachtingen geüpdatet met hogere doelstellingen voor totale omzet, aangepaste EBITDA en vrije kasstroom, ondersteund door klantensentiment en robuuste projectactiviteit. Op basis van onze zichtbaarheid in het jaar, evenals toonaangevende indicatoren voor de sector, blijven we vertrouwen hebben in ons vermogen om de huidige upcycle te benutten en ons aan te passen aan alle bedrijfsomstandigheden.”

Overig nieuws