Genie lanceert elektrische & hybride telescopen

Genie heeft deze week tijdens Vertikal Days de lancering aangekondigd van alle elektrische en hybride versies van zijn nieuwe 60ft S-60 4×4 telescopische hoogwerkers.

De nieuwe gieken bieden een werkhoogte van 20,6 meter en een maximale reikwijdte van 12,3 meter met een jib van 1,83 meter die 130 graden kan scharnieren en een onbeperkt platformcapaciteit van 300 kg. De nieuwe machines maken gebruik van het beproefde AC-aandrijfsysteem met elektrische wielmotoren van de 60ft Z-60 DC en FE knikarmhoogwerkers van het bedrijf. Vierwielaandrijving plus elektronisch tractiebeheer en actieve pendelende assen zorgen voor een klimvermogen van 45 procent. De S-60 DC weegt 7.983 kg, terwijl de FE-versie 8.051 kg weegt.

Het prototype S-60 FE wordt morgen – 11 mei en donderdag 12 mei in Peterborough, VK, onthuld op de Genie / Workplatform-stand tijdens Vertikal Days. Het bedrijf zegt dat de nieuwe machine gemiddeld een hele dag kan werken op een volle batterijlading. Terwijl de Hybrid S-60 FE ook een hele week kan werken op een enkele tank brandstof.

Het intelligente besturingssysteem van het FE-model houdt de accu’s opgeladen en de machine bedrijfsklaar door gebruik te maken van zowel regeneratieve remtechnologie als automatisch starten en stoppen van de motor.

Productmanager Corrado Gentile zei: “Moderne werkterreinen vragen om robuuste, betrouwbare, hoogwaardige apparatuur die ook stil, schoon en efficiënt is. De nieuwe Genie S-60 DC en S-60 FE telescoophoogwerkers voldoen aan die behoeften met een veelzijdige giek met de beste jiblengte in zijn klasse en de kwaliteit, betrouwbaarheid en lagere totale eigendomskosten die eigenaren van apparatuur zoeken.”

“Dit is een hoogwerker waarmee verhuurbedrijven geld kunnen verdienen, omdat het meerdere eindgebruikersbehoeften oplost met één enkele machine, wat bijdraagt ​​aan een 10 procent hogere bezettingsgraad. De S-60 DC of S-60 FE kan de eerste machine zijn die aan het werk is, tot de voltooiing van het project. En omdat de S-60 DC en S-60 FE tijd en geld besparen op de bouwplaats, profiteren eindgebruikers van kostenbesparingen, terwijl eigenaren van apparatuur ook een hoger rendement op hun investering in apparatuur kunnen realiseren.”

De nieuwe machines zullen worden gebouwd in de Italiaanse fabriek van het bedrijf in Umbertide, met leveringen vanaf begin 2023 in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India, en in Noord-Amerika en de rest van de wereld.

Overig nieuws