Palfinger neemt Guima volledig over

Palfinger

Palfinger heeft het minderheidsbelang van 35 procent in Guima Palfinger dat het nog niet bezit, overgenomen van Compagnie Générale Vincent, waardoor het bedrijf wordt omgezet in een volledige dochteronderneming.

Palfinger verwierf zijn meerderheidsbelang van 65 procent in Guima in 1999, toen het bedrijf de op één na grootste haakladerfabrikant ter wereld was.

Het bedrijf is gevestigd in Caussade, Frankrijk, en is nu de centrale productiefabriek voor Hooklifts en Skiploaders binnen de Palfinger-groep, waarbij het grootste deel van de productie van de fabriek wordt verkocht in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Palfinger zegt dat de transactie het mogelijk zal maken om “cross-product R&D-initiatieven samen te brengen en de Hooklift-ontwikkelingssite in Caussade verder te integreren in het wereldwijde R&D-netwerk van het bedrijf.”

Chief executive Andreas Klauser zei: “Dit stelt ons in staat om onze lokalisatiestrategie van produceren in de regio voor de regio te implementeren. Het versnelt besluitvormingsprocessen en maakt ze flexibeler, terwijl snel wordt geprofiteerd van kostensynergieën. We zijn verheugd aan te kondigen dat, als meerderheidsaandeelhouders van Palfinger Frankrijk, de familie Vincent een van Palfinger’s belangrijkste strategische partners blijft en bijdraagt ​​aan het algehele resultaat.“

“De overname van dit minderheidsbelang stelt ons in staat om snel en efficiënt te reageren op ontwikkelingen van concurrenten en markten.”

Overig nieuws