Snorkelverkoop stijgt met 40%

De in de VS gevestigde fabrikant van hoogwerkers en verreikers Snorkel behaalde in 2021 een omzet van $ 1,55 miljoen, een stijging van 40 procent ten opzichte van 2020.

Dit terwijl de marges daalden van 7,2 procent naar 5,4 procent, waardoor het bedrijf een verlies van iets meer dan $ 12 miljoen had, minder dan een verlies van vorig jaar bijna $ 15 miljoen. De cijfers werden bekendgemaakt in een updateverklaring van de vorige eigenaar Tanfield, die nog steeds een belang van 49 procent heeft.

Tanfield is momenteel in een juridische strijd met Snorkel-eigenaar Don Ahern, die heeft verklaard dat Ahern volgens de voorwaarden van de overnameovereenkomst van 2013 het belang kan verwerven zonder verdere betaling. De rechtszaken worden voortgezet in zowel de Amerikaanse als de Britse rechtbanken.

Hoewel de stijging aanzienlijk is, blijft de omzet ver onder die van 2019, hoewel de omzet in het vierde kwartaal met meer dan 69 procent is verbeterd tot $ 41 miljoen, wat wijst op een opwaartse trend.

Tanfield maakt bezwaar tegen de dalende marges in de overtuiging dat de cijfers vertekend zijn en zegt zelf een onderzoek te zijn gestart.

Overig nieuws