Derde generatie Nederhoff neemt het over

(L-R) Zittend Sjoerd en Taco Nederhoff - Staand Ron, Jan, Kees en Pieter Nederhoff

Een derde generatie neemt het roer over van het Nederlandse kraanverhuurbedrijf Nederhoff.

Het bedrijf werd in mei 1949 opgericht door C. (Kees) Nederhoff senior toen hij een voormalige Chevrolet-vrachtwagen van het Amerikaanse leger kocht en deze ombouwde tot een mobiele kraan. Het grootste deel van zijn vroege werk omvatte het lossen van schepen in de haven, gevolgd door funderings- en bergingswerkzaamheden.

Met het verstrijken van de jaren kwam de volledige focus van het bedrijf te liggen op de verhuur en het transport van kranen. Hij bouwde en leidde het bedrijf tot 1987 toen hij de dagelijkse leiding overdroeg aan zijn vier zonen Pieter, Kees, Jan en Ron, die verder gingen waar hun vader was gebleven, maar daar heftrucks en hoogwerkers aan toevoegden. Nu Pieter al met pensioen is en Kees, Jan en Ron aankomen, hebben ze besloten het stokje over te dragen aan een derde generatie in de vorm van Pieters zoon Taco en Rons zoon Sjoerd. De overgang en overdracht gaat in vanaf begin deze maand.

Taco werkt ruim 12 jaar bij het bedrijf, waarvan de laatste vijf jaar als technisch directeur. Daarvoor werkte hij onder meer voor Spierings. Sjoerd werkt drie en een half jaar bij het bedrijf, daarvoor had hij in 2011 een korte periode bij het bedrijf gewerkt voordat hij als marktanalist de financiƫle sector inging.

Het bedrijf is gevestigd in Vianen ten zuiden van Utrecht en opereert ook vanuit depots in Gouda en Rotterdam. De huidige vloot omvat kranen van vier tot 700 ton, zwaar materieel tot 500 ton en hijsmiddelen, met ongeveer 100 medewerkers.

Overig nieuws