Nieuwe Spierings eLifts voor Schot

Kraanverhuurder Schot Verticaal Transport heeft vijf nieuwe Spierings eLift zelfoprichtende mobiele torenkranen besteld. De nieuwe machines brengen de Schot eLift-vloot op negen eenheden.

De nieuwe order omvat drie vierassige SK597-AT4 eLift en één zesassige SK1265-AT6 eLift. Met het eLift-systeem kan de kraan worden aangesloten op een 16 of 32 Amp-aansluiting. De investering is een belangrijk onderdeel van Schots programma om hun kraanvloot te verduurzamen. Schott nam eind 2020 de eerste zesassige SK1265-AT6 eLift in ontvangst.

Directeur Roel van der Heide zei: “Op Bauma 2019 zagen we deze nieuwe innovatie in emissievrij hijsen voor het eerst. We waren meteen enthousiast en bestelden ter plekke de eerste emissievrije eLift-kraan. Inmiddels is emissievrij bouwen nog belangrijker geworden en we verwachten dat de vraag in de toekomst alleen maar zal toenemen. De mogelijkheid om de kraan elektrisch te gebruiken vanaf een kleine 16 Ampère aansluiting maakt het mogelijk om op vrijwel elke bouwplaats emissievrij te werken.”

Schot Verticaal Transport is onderdeel van de Schot groep die in 1931 is opgericht door Gijs Schot senior in het dorp Oudorp aan de rand van Alkmaar. Tegenwoordig heeft het bedrijf, nog steeds gevestigd in Alkmaar, een kraanvloot met onder meer All Terrains, spinkranen en zelfoprichtende mobiele torenkranen, met daarbovenop een 750 tonner. Het opereert vanuit 10 locaties met 450 medewerkers verspreid over zeven werkmaatschappijen.

Spierings heeft sinds de lancering van het concept in 2019 al meer dan 100 eLift-kranen geleverd.

Overig nieuws